Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s alkoholem

Slaný - Policisté podezřelého řidiče, který utekl z místa dopravní nehody vypátrali nedaleko obce Želevčice. 

Před 23. hodinou ve středu 15. ledna 2014 bylo na linku 112 přijato oznámení, že na silnici mezi obcemi Slaný a Dolín se stala dopravní nehoda, při které osobní vozidlo Seat havarovalo a narazilo do stromu. Řidič z vozidla vystoupil a následně z místa havárie odešel ve směru na obec Želevčice. Na místo dopravní nehody se ihned dostavila policejní hlídka z OOP Slaný. Policejním šetřením bylo zjištěno, že podezřelý řidič je značně poraněn v oblasti obličeje. Policisté OOP Slaný ve spolupráci s policejní hlídkou OOP Zlonice provedli šetření na úseku silnice mezi obcemi Slaný a Želevčice, kde zaznamenali pohyb podezřelé osoby, která odpovídala popisu. Dalším policejním šetřením bylo zjištěno, že nalezenou osobou je 37 letý muž ze Slaného, který je zároveň majitelem havarovaného vozidla. Podezřelý muž měl zjevná zranění v obličeji a jevil známky požití alkoholu. Vzhledem ke zranění byla na místo přivolána RZS. Řidič byl policejní hlídkou vyzván k dechové zkoušce, kterou odmítl a neustále chtěl z místa odejít. Z těchto důvodů byl policisty zadržen. Po několika minutách se podezřelý řidič podrobil dechové zkoušce a doznal i ke svému jednání. Při dechové zkoušce byla naměřena hodnota 1,57 promile alkoholu v dechu. Muž byl převezen k dalšímu lékařskému vyšetření do slánské nemocnice. Později na policejní služebně OOP Slaný byl 37 letému muži zadržen řidičský průkaz a zakázána další jízda. Po provedení potřebné dokumentace byl propuštěn na svobodu. V současné době je řidič podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykových látek.

Druhá dopravní nehoda, ke které došlo v tomto týdnu a viník z místa dopravní  nehody utekl, se stala v pondělí 13. ledna 2014 před 17. hodinou v Kladně u přechodu pro chodce v  Americké ulici. Při dopravní nehodě se střetla dvě osobní vozidla jedoucí v jízdním pruhu ve směru do ulice Arménská. Řidič Škody Felicie pravděpodobně nedodržel bezpečnostní vzdálenost za vozidlem BMW a narazil do jeho zadní části vozidla v době , kdy řidič BMW zastavil na červený signál světelného signalizačního zařízení. Vozildo BMW bylo vlivem nárazu odhozeno dopředu a zastavilo se přední částí na přechodu pro chodce. Podezřelý řidič z vozidla Škoda Felicie nesplnil své povinnosti a z místa dopravní nehody utekl přes parkoviště k vlakovému nádraží. Při této dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. U řidiče BMW byla provedena dechová zkouška a alkohol byl na mísítě ihned vyloučen. Vzniklá škoda celkem činí  75 000,-Kč, z toho škoda způsobená na vozidle BMW je ve výši 60 000,-Kč. Policisté dalším šetřením zjistili, že podezřelý řidič, který z místa dopravní nehody utekl je 47 letý muž z Kladna. Dopravní nehoda se nadále prošetřuje.

16. ledna 2014

nprap. Jana Šteinerová

 

Další případy z Kladenska

Odcizení nafty z autobusu

Na linku 158 bylo dne 14. ledna letošního roku oznámeno, že v obci Velvary v Tyršově ulici neznámý pachatel  odcizil naftu z autobusu. Policejním šetřením bylo zjištěno, že pachatel za užití násilí poškodil palivovou nádrž u autobusu a poté odcizil 40 litrů nafty v hodnotě 1 400,-Kč. Poškozením nádrže dále vznikla škoda ve výši 300 ,-Kč. Případ je prošetřován jako podezření z trestného činu krádeže.

Krádež kabelky ve Slaném

Několik minut po poledni dne 15. ledna 2014 bylo oznámeno na linku 158, že v obchodním domě ve Slaném v ulici P. Hrubého neznámý pachatel odcizil z nákupního vozíku volně položenou kabelku. Obsahem kabelky byla finanční hotovost, řetízek a přívěsek ze žlutého kovu, doklady a mobilní telefon. Svým jednáním pachatel způsobil poškozené 61 leté ženě škodu ve výši 9 500,-Kč.

 

vytisknout  e-mailem