Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s alkoholem

KLADENSKO - Řidiči byla při dechové zkoušce naměřena hodnota necelé čtyři promile alkoholu. 

Policisté oddělení hlídkové služby byli v rámci výkonu noční služby vysláni po jednadvacáté hodině v pondělí 31. července 2017 do obce Libušín, kde se ve směru od Kladna  stala dopravní nehoda.

Po příjezdu na místo dopravní nehody byli oba řidiči vyzváni k předložení potřebných dokladů pro řízení motorových vozidel. Následným dalším šetřením bylo zjištěno, že třiapadesátiletý řidič z Kladenska jedoucí v osobním vozidle Škoda Felicie ve směru na obec Libušín, vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se střetl bočně s vozidlem značky Kia. Řidičem druhého osobního vozidla byl dvaatřicetiletý muž  z Kladna.

Při dopravní nehodě nedošlo k žádnému zranění osob a škoda byla vyčíslena předběžně na částku 25 000,-Kč.

U dvaatřicetiletého řidiče byla provedená kontrola předložených dokladů a i dechová zkouška s negativním výsledkem. Druhý řidič, který vjel do protisměru u sebe žádné doklady neměl. Následnou lustrací bylo zjištěno, že má platnou blokaci řidičského oprávnění. Dále provedená dechová zkouška u tohoto řidiče byla s pozitivním výsledkem a naměřená hodnota byla ve výši 3,63 promile alkoholu v dechu. Podezřelý muž byl vyzván k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu v kladenské nemocnici, čemuž vyhověl.

Příčina dopravní nehody je v šetření a řidič je nyní za své protiprávní jednání podezřelý z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky.

Řidiči pod vlivem návykových látek jsou v silničním provozu velmi nebezpeční sami sobě, ale i ostatním účastníkům silničního provozu. Všichni řidiči nedodržováním předpisů silničního provozu a agresivní a nebezpečnou jízdou ohrožují nejen své zdraví, ale především zdraví a životy ostatních  účastníků silničního provozu. Každý řidič by si měl uvědomit, že alkohol a ani jiné omamné a psychotropní látky za volant nepatří. Kladenská policie neustále upozorňuje, že za volant mají usedat vždy odpočatí a při jízdě se plněvěnovat řízení.

nprap. Jana Šteinerová

tisková mluvčí

P ČR  Kladno

1. srpna 2017

vytisknout  e-mailem