Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

České Budějovice - Muž usedl za volant po požití alkoholických nápojů, vědom si zákazu řízení motorových vozidel a způsobil dopravní nehodu. ( Hlasová schránka 974 221 116 )  

K tragické dopravní nehodě došlo dnes krátce po půlnoci v obci Lišov. Mladík ve věku dvaceti dvou let usedl za volant po požití alkoholických nápojů a s vědomím, že má soudem vyslovený zákaz spočívající v zákazu řízení motorových vozidel. Automobilem se vydal po silnici  II třídy č. 148 městem Lišov a v jedné z ulic nezvládl řízení, vjel do protisměru, kde v tu chvíli procházel dvaceti tří letý mladík, kterého vozidlem smetl a způsobil mu tak těžká zranění, poškozený mladík byl ihned převezen do nemocnice v Českých Budějovicích. Podezřelému muži bylo naměřeno přes tři promile alkoholu v dechu. Případem se zabývají českobudějovičtí kriminalisté, muže podezírají ze spáchání tretných činů těžkého ublížení na zdraví, maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky.

Policisté již poněkolikáté varují, za volant osobního automobilu nepatří alkohol a je zakázáno za něj usedat  při zákazu spočívajícím v zákazu  řízení motorových vozidel ! Takto tragicky  totiž dopravní nehoda  může skončit pokud těchto zákazů neuposlechnete....!

 

 

komisař, por. Bc. Lenka Heřmanová pisjc@mvcr.cz

 

20. 3. 2010

vytisknout  e-mailem