Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním

KUTNOHORSKO – Policisté žádají občany o poskytnutí svědectví. 

Dne 20. února 2015 došlo kolem 14 hodiny na silnici č. II/126 ve směru od obce Zruč nad Sázavou směrem na obec Zbraslavice k těžké dopravní nehodě, při které byl vážně zraněn sedmaosmdesátiletý cyklista.

Řidič nákladního vozidla Mercedes Atego jel ve směru na obec Zbraslavice. Před ním jel na jízdním kole po pravé straně uvedený muž. Dle zjištěných prvotních informací cyklista z dosud nezjištěných příčin vybočil vlevo ke středu vozovky v okamžiku, když byl předjížděn nákladním vozidlem. Došlo ke střetu pravého zpětného zrcátka a pravé boční části nákladního vozidla a cyklisty, který vlivem nárazu upadl na pravý okraj komunikace. Těžce zraněný cyklista byl letecky transportován do nemocnice v Praze. Alkohol u řidiče nákladního vozidla policisté na místě vyloučili provedenou dechovou zkouškou. Kontrolou záznamových listů na dodržování doby řízení a přestávek nebylo zjištěno žádných závad. Škoda na nákladním vozidle vznikla ve výši 3.000,-Kč. Na jízdním kole vznikla škoda ve výši 2.000,-Kč. Technická závada, jako příčina dopravní nehody, nebyla na místě zjištěna ani uplatněna.

Obracíme se tímto s žádostí na řidiče a občany, kteří se v uvedeném místě v tuto dobu pohybovali, aby kontaktovali pracoviště Dopravního inspektorátu PČR Kutná Hora na telefonním čísle 974 875 250 nebo 974 875 251 se svým svědectvím, které může přispět k objektivnímu posouzení vzniku a průběhu této těžké dopravní nehody.

por. Mgr. Vendulka Marečková
tisková mluvčí
P ČR Kutná Hora
24. února 2015
 

vytisknout  e-mailem