Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda s těžkým zraněním v ulici Mladoboleslavská

Chodec skončil pod koly nákladního vozidla 

    Včerejšího dne, tj. 9. června 2011, se krátce po druhé hodině odpolední, stala na Mělníku, ulice Mladoboleslavská, dopravní nehoda, při které čtyřiadvacetiletý muž z Berounska, který řídil nákladní automobil MAN s návěsem, srazil pětaosmdesátiletého muže z Mělnicka, který vedl jízdní kolo.
     Řidič nákladního vozidla jel po silnici I/9, v obci Mělník, po ulici Mladoboleslavská. U OD Penny popojížděl se svým vozidlem v koloně, která vznikla v důsledku jiné dopravní nehody. Z pravé strany přední části kabiny vozidla, mimo přechod pro chodce, vešel nákladnímu vozidlu do cesty muž vedoucí jízdní kolo. Řidič NA se s tímto mužem, který mu vešel před vozidlo, střetl. Hlídka policistů z dopravní inspektorátu, která byla u nedaleké nehody, poskytla společně s řidičem NA zraněnému chodci ihned první pomoc a vyčkali příjezdu lékařů z RZS, kteří muže ošetřili a sanitkou převezli na heliport Mělník, odkud byl muž letecky transportován do FN Královské Vinohrady. Dle lékaře na místě muž po střetu utrpěl velmi těžká zranění.
     Alkohol byl u řidiče na místě vyloučen orientační dechovou zkouškou. U chodce byl zajištěn odběr krve pro zjištění alkoholu v krvi. Jízdní kolo si na místě neštěstí převzal rodinný příslušník zraněného chodce. Způsobená škoda na NA, byla předběžně vyčíslena na částku cca 10.000,- Kč a na jízdním kole cca 2.000,- Kč.
      Mělničtí dopravní policisté nyní dopravní nehodu prošetřují. Na základě výslechů svědků a účastníků nehody budou nyní zjišťovat, zda řidič NA měl možnost chodce včas a dostatečně vidět či chodec měl v úmyslu přecházet mezi vozidly stojícími v koloně nebo řidič NA chodce jdoucího po straně strhl pod kola, tedy přesnou míru zavinění obou účastníků.
 
nprap. Jana Žáčková
10. června 2011
     
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem