Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehoda u Rynoltic blokovala dopravu

LIBEREC - Téměř tři hodiny komplikovala provoz na silnici I. třídy č. 13 ve směru od Lvové na Liberec u Rynoltic dopravní nehoda dvou osobních vozidel. 

V pondělí 25. září, krátce po půl třetí hodině odpoledne přijal operační důstojník na lince 158 z dispečinku Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje oznámení o dopravní nehodě dvou osobních vozidel u obce Rynoltice. Na místo se okamžitě dostavily všechny složky Integrovaného záchranného systému. Kromě policistů, kteří nehodu vyšetřovali, byly na místě i další policejní hlídky, které zde řídily kyvadlově dopravu. V tento exponovaný čas se začaly tvořit kolony a řidiči museli počítat s jistým zpožděním.2

K nehodě došlo na silnici I. třídy č. 13 ve směru od Lvové na Liberec. Řidič osobního vozidla Fiat Punto při projíždění pravotočivé zatáčky dostal zřejmě na mokré vozovce smyk  a přejel do protisměru, kde se pravou přední částí vozidla střetl s levou přední částí protijedoucího vozidla Ford S-Max. I přes nemalá poškození na vozidlech naštěstí oba řidiči vyvázli z nehody pouze s lehkými zraněními.

Z místa nehody je do liberecké nemocnice převezla vozidla Zdravotnické záchranné služby. Jednoho z řidičů propustili lékaři po ošetření z nemocnice do domácího léčení a druhého si ponechali v nemocnici na pozorování. Ještě před převozem do nemocnice provedli policisté u obou řidičů orientační dechové zkoušky na alkohol, které byly v obou případech negativní. Na vozidlech vznikla předběžná škoda 170 tisíc korun.

Komunikace byla zcela zprůjezdněna téměř po třech hodinách. Nehodou se v tuto chvíli dále zabývají policisté z Dopravního inspektorátu policie Liberec.
 

26.9.2017
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem