Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehoda u Slaného

KLADENSKO – Pozemní komunikace bude uzavřena přibližně do dvanácti hodin. 

Policisté kladenského dopravního inspektorátu vyjížděli dnes 28. prosince 2020 k dopravní nehodě nákladního vozidla, která byla oznámena po osmé hodině.

Na křižovatce pozemních komunikací č. 1/7 a č.1/16 nedaleko obce Tuřany na Slánsku se stala dopravní nehoda nákladního vozidla, převážejícího potraviny. Dvaapadesátiletý řidič cizí státní příslušnosti nepřizpůsobil jízdu stavu a povaze vozovky a převrátil se na bok. Policisté řidiče vyzvali k provedení dechové zkoušky, která byla s negativním výsledkem. Řidič neutrpěl žádné zranění a nedošlo ke zranění ani jiných účastníků silničního provozu. Silnice je plně uzavřena a provádí se zde přeložení nákladu a poté bude probíhat vyproštění vozidla. Předpokládaný čas zprovoznění pozemní komunikace je kolem 12.00 hodiny.

Policie opět upozorňuje řidiče, aby usedali za volant odpočatí a plně se za jízdy věnovali řízení. Pouze obezřetností a dodržováním předpisů silničního provozu lze snížit počet dopravních nehod na našich pozemních komunikacích. Policie dále upozorňuje řidiče, aby v době nepříznivého počasí v podzimních a zimních měsících, kdy jsou silnice kluzké, v ranních a nočních hodinách bývá snížená viditelnost vlivem mlhového oparu a dochází i k námraze na komunikaci, aby zvýšili svoji pozornost a přizpůsobili jízdu stavu a povaze vozovky a povětrnostním podmínkám.Pozemní komunikace pokryté sněhem nebo ledovkou, ale rovněž i pouze po dešti mokrá silnice má jiné vlastnosti než pozemní komunikace, která je suchá. Především vlivem ledu, sněhu a mokra se prodlužuje brzdná dráha vozidla.

Z těchto důvodů je vhodné zvýšit opatrnost při jízdě a předcházet tak dopravním nehodám nejen v zimních měsících: 

- nepřeceňovat své řidičské schopnosti a snížit rychlost jízdy

- dodržování většího rozestupu od vozidel jedoucích před vámi

- plynulost jízdy, to znamená vyhnout se jízdě stylem brzda – plyn, vyhnout se při jízdě také  

   prudkému trhání volantem, například překážky    

   objíždějte volným větším obloukem, snížíte tak riziko smyku

- věnujte pozornost změnám stavu vozovky, mějte na paměti, že v zimě nemusí být stav vozovky na

   všech úsecích vozovky stejný.

nprap. Jana Šteinerová
tisková mluvčí
P ČR  Kladno
28. prosince  2020

vytisknout  e-mailem