Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Dopravní nehoda vozidla RZS

Dnes krátce po jedenácté hodině dopolední se stala vážná dopravní nehoda na ulici Ostravské v Bílovci. 

Přeseně v 11:18 hodin došlo na ulici Ostravské v Bílovci, v místě zúžení vozovky, k vážné dopravní nehodě vozidla Rychlé záchranné služby s osobním vozidlem Fiat.
Jeho padesátiletý řidič, který se svým vozidlem stál v koloně vozidel před zúžením vozovky, náhle vyjel z řady stojících vozidel a chtěl odbočit pravděpodobně na ulici Boženy Němcové v době, kdy kolem něj projížděla sanitka Rychlé záchranné služby vezoucí pacientku z odborného vyšetření z Ostravy Vítkovic. Vozidlo RZS mělo v dobu nehody a projíždění kolem kolony stojících vozidel,  v levém jízdním pruhu ze směru z Ostravy na Fulnek, zapnuto výstražné zvukové i světelné zařízení. 

Vozidlo Fiat se střetlo s vozidlem RZS v levém jízdním pruhu a následně byla sanita odhozena na sloup veřejného osvětlení, do kterého čelně narazila.
Při nehodě byla osádka vozidla ve složení řidič a sestra zraněna lehce, pacientka, která byla převážena, utrpěla závažné poranění hlavy a byla převezena do Fakultní nemocnice s poliklinikou v Ostravě Porubě.

Policisté zahájili úkony trestního stíhání pro spáchání trestného činu ublížení na zdraví podle § 224, odst. 1,2, . trestního zákona. Řidič je také podezřelý z toho, že nerespektoval zapnuté výstražné zvukové a světelné znamení vozidla RZS a neumožnil tomuto vozdlu s právem přednosti v jízdě bezpečný průjezd.
Celou věc si převzal policejní komisař Služby kriminální policie a vyšetřování z Nového Jičína.

 

por. Mgr. Miroslava Michálková Šálková
tel.: 602 161 739

vytisknout  e-mailem