Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehoda za přejezdem

České Budějovice - Řidič linkového autobusu nerespektoval signalizační zařízení. (Hlasová schránka 974 222 116) 

Nebezpečné chování za volantem hromadného dopravního vozidla má pravděpodobně na svědomí řidič linkového autobusu. Před včerejší 11:00 hod. jel po obci Včelná, směrem na českobudějovickou městskou část Rožnov, přičemž přejížděl železniční přejezd v obci. V tu chvíli se pravděpodobně plně nevěnoval řízení a vjel na něj v době, kdy svítilo červené světlo, varující na přijíždějící vlak. Cestující na řidiče zakřičeli a ten po přejetí přejezdu prudce zastavil. Vlivem toho upadla na podlahu starší žena, která se zranila.

Na místo byla přivolána hlídka Skupiny dopravních nehod Územního odboru České Budějovice, kdy policisté případ vyšetřují pro podezření ze spáchání přestupků dle ust. § 125c písm. h) s odkazem k porušení § 29 odst. 1 písm. a) zákona č. 361/2000 Sb., o provozu na pozemních komunikacích.

K případu vyslechli svědky popsané události – cestující v autobusové přepravě a zároveň zjišťují, zda nemohlo dojít k porušení dalšího právního předpisu.

Policisté připomínají všem řidičům, aby si při přejíždění železničních přejezdu počínali zvlášť obezřetně, mnoho těchto míst je v nepřehledných úsecích a raději před přejezdem zastavte, než by jste měli ohrozit sebe nebo spolucestující.

Vlaková souprava se nemá kam uhnout!!!

por. Bc. Milan Bajcura, krpc.pio@pcr.cz

26. února 2016

vytisknout  e-mailem