Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle došlo na silnicích Libereckého kraje k 29 dopravním nehodám, při kterých bylo 15 osob zraněno a hmotná škoda byla stanovena na částku 982 000 korun. 

Během pátku došlo na území Libereckého kraje ke dvanácti dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce a tři osoby utrpěly lehká zranění. Mezi nejčastější příčiny dopravních karambolů patřil v pěti případech nesprávný způsob jízdy, třikrát se jednalo o nepřiměřenou rychlost, dvakrát o nedání přednosti v jízdě a dvě události byly zařazeny do kategorie příčin blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 554 000 korun. Z řidičů, kteří havarovali, byli dva pod vlivem alkoholu.
V sobotu policisté zaznamenali pět dopravních nehod, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. Příčinami havárií byl ve dvou případech nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost. Jedna událost byla zařazena do kategorie příčin blíže neurčených.
Celková škoda byla stanovena na částku 118 000 korun. V jednom případě byl u havarujícího řidiče zjištěn alkohol.
Během neděle se stalo stejně jako v pátek dvanáct dopravních nehod, při kterých bylo devět osob zraněno lehce. Mezi nejčastější příčiny nehod patřil v osmi případech nesprávný způsob jízdy, dvakrát šlo o nepřiměřenou rychlost a jednou o nesprávné předjíždění. Jedna událost byla zařazena do kategorie příčin blíže neurčených. Celková škoda byla vyčíslena na částku 310 000 korun. Alkohol nebyl zjištěn ani u jednoho z řidičů, kteří bourali.
 

por. Petr Kmínek
7. 7. 2014

vytisknout  e-mailem