Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátka do pondělí došlo na silnicích Libereckého kraje k 23 dopravním nehodám, při kterých byla 1 osoba zraněna těžce a 7 osob vyvázlo s lehkým zraněním. Celková škoda byla vyčíslena na částku 828 000 korun. 

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje k 5 dopravním nehodám, které se naštěstí obešly bez zranění osob. Ke třem událostem došlo na Liberecku a po jedné bylo hlášeno z Jablonecka a Českolipska. Mezi nejčastější příčiny nehod patřil ve čtyřech případech nesprávný způsob jízdy a jedna havárie byla zařazena do kategorie nehod blíže neurčených. Alkohol u řidičů nebyl zjištěn ani v jednom případě a celková škoda byla stanovena na částku 123 000 korun.
V sobotu policisté zaznamenali o čtyři dopravní nehody více, při kterých byly čtyři osoby zraněny lehce. Ke čtyřem událostem došlo na Českolipsku, tři byly hlášeny z Jablonecka a dvě z Liberecka. Příčinami nehod byl v sedmi případech nesprávný způsob jízdy a dvě události byly zařazeny do kategorie nehod blíže neurčených. Ve dvou případech byl zjištěn u řidičů, kteří havarovali, alkohol.
Celková škoda byla stanovena na částku 258 000 korun.
Během neděle bylo oznámeno stejně jako v pátek 5 dopravním nehod, ke kterým vyjížděli policisté. Jedna osoba byla zraněna těžce. Ke dvěma událostem došlo na Liberecku a po jedné bylo zaznamenáno na zbývajících třech okresech. Nesprávný způsob jízdy byl příčinou dopravní nehody ve čtyřech případech a jedna událost byla zařazena do kategorie nehod blíže neurčených. Alkohol nebyl zjištěn ani v jednom případě a celková škoda byla vyčíslena na částku 266 000 korun.
První pracovní den vyjížděli policisté ke čtyřem dopravním nehodám, při kterých byly tři osoby zraněny lehce. Na Českolipsku došlo ke dvěma nehodám a po jedné na Jablonecku a Liberecku. Příčinami událostí byl ve dvou případech nesprávný způsob jízdy, jednou nesprávné předjíždění a nedání přednosti v jízdě. Způsobená škoda byla stanovena na částku 281 000 korun.

por. Petr Kmínek
11. 3. 2014

vytisknout  e-mailem