Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle došlo na silnicích Libereckého kraje k 19 dopravním nehodám, ke kterým vyjížděli policisté.  

Během pátku došlo na území Libereckého kraje k osmi dopravním nehodám, které si vyžádaly dvě lehká zranění. Ke čtyřem událostem došlo na Liberecku, dvě se staly na Jablonecku a po jedné bylo hlášeno z Českolipska a Semilska. Nejčastějšími příčinami nehod bylo ve třech případech nedání přednosti v jízdě a nesprávný způsob jízdy. Dvě událostí byly zařazeny do kategorie příčin blíže neurčených. Alkohol u řidičů, kteří havarovali, nebyl zjištěn ani v jednom případě. Celková škoda byla stanovena na částku 409 000 korun.
V sobotu policisté zaznamenali pět dopravních nehod, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. Ke třem událostem došlo na Liberecku a dvě se staly na Jablonecku. Příčinami nehod byl ve třech případech nesprávný způsob jízdy a dvakrát se jednalo o nepřiměřenou rychlost. V jednom případě byl u havarujícího řidiče zjištěn alkohol. Celková škoda byla stanovena na částku 277 000 korun.
Během neděle vyjížděli policisté k šesti dopravním nehodám, při kterých byly čtyři osoby zraněny lehce. Ke čtyřem haváriím došlo na Českolipsku a dvě se staly na Liberecku. Příčinami karambolů byl ve třech případech nesprávný způsob jízdy a ve dvou případech nedání přednosti v jízdě. Jedna událost byla zařazena do kategorie příčin blíže neurčených. Alkohol u řidičů, kteří havarovali, nebyl zjištěn ani v jednom případě. Celková škoda byla vyčíslena na částku 625 000 korun.

por. Petr Kmínek
16. 6. 2014

vytisknout  e-mailem