Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Přibývá nehod na přechodech pro chodce, buďte opatrní! 

Minulý týden vyjížděli policisté lounského okresu k 35 dopravním nehodám. Dvě osoby při nich zahynuly (více zde), jedna utrpěla těžká zranění (více zde) a dalších 12 jich bylo zraněno lehce. Způsobená škoda byla odhadnuta na 2 422 000 Kč. Z uvedeného počtu se 14 nehod s jedním těžkým a 7 lehce zraněnými osobami odehrálo o víkendu. Zde byla škoda vyčíslena na 1 039 000 Kč. Nejčastější příčiny: nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti, střety se zvěří a chodci.

V minulých dnech šetřili lounští policisté několik dopravních nehod, jejímž účastníkem byl chodec. Naštěstí žádná z nich neměla tragické následky, ale někteří z chodců při nich utrpěli různé zlomeniny a pohmožděniny. Policisté ve snaze riziko těchto dopravních nehod eliminovat, provádějí dopravně preventivní akce, při kterých se zaměřují na chodce a kontrolují, zda správně přecházejí vozovku. Nabádají je k větší opatrnosti, zejména v tomto ročním období, kdy je brzy tma a snížená viditelnost. V rámci zvýšení jejich bezpečnosti je upozorňují na nutnost používat reflexní prvky. Tuto preventivní osvětu přednášejí i seniorům při různých besedách a schůzkách v jejich klubech, kam jsou pozváni. Rozdávají jim předměty s reflexními prvky, aby je v silničním provozu využívali (více zde).   

Poslední nehoda, při které byl účastníkem chodec, se odehrála v pátek odpoledne v lounské Poděbradově ulici. Na přechodu pro chodce, poblíž místní sokolovny, srazila řidička motorového vozidla mladého muže. Ten byl přepraven k vyšetření do žatecké nemocnice, naštěstí neutrpěl žádná vážná zranění. Nehoda je v šetření dopravní policie.  

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 29. listopadu 2016 

vytisknout  e-mailem