Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehodovost

Prostějovsko - Motocyklista, cyklista i řidička skutru bourali. Jedna z nehod si však vyžádala těžké zranění.  

Středně těžké zranění si vyžádala dopravní nehoda, ke které došlo v pátek kolem půl deváté večer na silnici II.třídy, v katastru obce Okluky. Z dosavadního šetření vyplývá, že 25letý motocyklista jel na motocyklu Yamaha ve směru od Malého Hradiska na Stínavu. Po projetí levotočivé zatáčky zřejmě nezvládl na mokré vozovce řízení, vyjel vpravo mimo silnici a čelně narazil do stromu. Nárazem byl řidič odhozen mimo motocykl. Vozidlem RLP byl převezen do prostějovské nemocnice, kde byl hospitalizován. Podle lékařské zprávy utrpěl středně těžké zranění, doba léčení nebyla zatím stanovena. Vzhledem k jeho zranění nebyla na místě provedena dechová zkouška. Ke zjištění, zda byl či nebyl pod vlivem alkoholu, byl nařízen odběr krve v nemocnici. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 41 tisíc korun. Během šetření nehody policisté zjistili, že motocyklista má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. Policisté nehodu nadále šetří a zjišťují všechny okolnosti.
 
Alkohol sehrál zřejmě roli u havárie cyklisty, ke které došlo v neděli krátce před šestou hodinou večer v Olšanech u Prostějova. Z dosavadního šetření vyplývá, že 46letý cyklista zřejmě vlivem podnapilosti, nezvládl řízení kola a uprostřed silnice spadl na zem. Na místo byla přivolána RZP, která ho převezla do nemocnice na ošetření. Podle lékařské zprávy utrpěl lehké zranění, s jednorázovým ošetřením. U cyklisty provedli policisté dechovou zkoušku, která byla pozitivní a naměřili mu 3,31 promile alkoholu v dechu. Cyklista se k požití alkoholu přiznal. 
 
Lehké zranění spolujezdce si vyžádala dopravní nehoda skutru, ke které došlo v neděli krátce před půl šestou v katastru obce Konice. Z dosavadního šetření vyplývá, že 19letá řidička skutru Yuki, která jela s 25letým spolujezdcem směrem na Skřípov, zřejmě v pravotočivé zatáčce v mírném stoupání nezvládla řízení. Najela do protisměru, kde se střetla s protijedoucím vozidlem Renault, které řídil 81letý řidič. Během nehody došlo k lehkému zranění 25letého muže (spolujezdce ze skutru), který byl vozidlem RZP převezen do prostějovské nemocnice na ošetření. Doba léčení nebyla zatím stanovena. Celková hmotná škoda byla vyčíslena na 60 tisíc korun. Během šetření nehody policisté zjistili, že skutr je bez registrační značky, nebyl dosud přihlášen v centrálním registru vozidel a navíc na něj není uzavřeno zákonné pojištění. Policisté nehodu nadále šetří. 
 

por. Mgr. Irena Urbánková

13.5.2013

vytisknout  e-mailem