Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost

Strakonice - Od začátku roku do 29.5.2009 policisté řešili celkem 155 dopravních nehod.  

Od začátku roku do 29.5.2009 řešili dopravní policisté celkem 155 dopravních nehod, při kterých zemřeli tři lidé, 10 osob utrpělo těžké zranění a 63 zranění lehké. Hmotná škoda na vozidlech se odhaduje na 10 749 000 korun. Mezi nejčastější příčiny nehod patří nesprávný způsob jízdy a na druhé místo se řadí nepřiměřená rychlost. V 19 případech požili řidiči motorových vozidel alkohol.

Tento  týden (od 25.5. do 29.5.2009) vyjížděli  dopravní policisté k sedmi dopravním nehodám, při kterých tři lidé utrpěli lehké zranění a jeden člověk utrpěl zranění těžké. K nehodě došlo ve čtvrtek 28.5.2009 v odpoledních hodinách na silnici I. třídy ulice Písecká ve Strakonicích.
Řidič jízdního kola (56 let) jel po silnici ve směru od Prahy na Volyni, mimo vyznačenou stezku pro cyklisty. Během jízdy nezvládl řízení a najel předním kolem na obrubník, čímž došlo k vychýlení zadního kola, a to  přímo před projíždějící soupravu nákladního automobilu s návěsem. Po střetu utrpěl cyklista těžké zranění nohy, se kterým byl převezen do nemocnice.

Dopravní policisté, zvláště v letním období, kdy lidé pro svoji přepravu stále častěji užívají bicykly, upozorňují všechny cyklisty, aby neriskovali,  užívali cyklostezek  a tím předcházeli možným střetům s projíždějícími vozidly. Pamatujte na svoje zdraví a mějte na paměti i zákon, který hovoří takto: „Je-li zřízen jízdní pruh pro cyklisty, stezka pro cyklisty nebo je-li na křižovatce s řízeným provozem pruh pro cyklisty a vymezený prostor pro cyklisty, je cyklista povinen jich užít.“

 

vytisknout  e-mailem