Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle se stalo 31 dopravních nehod, při kterých bylo 12 osob zraněno a hmotná škoda byla vyčíslena na částku 1 223 000 korun. 

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje ke třinácti dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce a čtyři osoby utrpěly lehká zranění. Pět havárií se stalo na Liberecku, čtyři na Jablonecku a po dvou událostech bylo hlášeno z Českolipska a Semilska. Nejčastějšími příčinami nehod byl v osmi případech nesprávný způsob jízdy, ve třech případech nedání přednosti v jízdě a dvakrát nepřiměřená rychlost. Celková škoda byla stanovena na částku 678 000 korun.
V sobotu bylo oznámeno jedenáct dopravních nehod, při kterých byly čtyři osoby zraněny lehce. Šest havárií bylo hlášeno z Liberecka, tři z Českolipska a dvě ze Semilska. Mezi nejčastější příčiny nehod patřil v šesti případech nesprávný způsob jízdy, dvakrát se jednalo o nedání přednosti v jízdě a jednou o nepřiměřenou rychlost. Další dvě nehody byly zařazeny do kategorie příčin blíže neurčených. Vliv alkoholu byl zjištěn u jednoho řidiče, který havaroval.
Celková škoda byla stanovena na částku 337 000 korun.
Během neděle policisté zaznamenali sedm dopravních nehod, při kterých byly tři osoby zraněny lehce. Čtyři havárie se staly na Liberecku, dvě na Semilsku a jedna na Jablonecku. Nejčastějšími příčinami nehod byl ve čtyřech případech nesprávný způsob jízdy, dvakrát nedání přednosti v jízdě a jednou nepřiměřená rychlost.
Celková škoda byla vyčíslena na částku 208 000 korun.

por. Petr Kmínek
2. 6. 2014

vytisknout  e-mailem