Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Během pátku a víkendu bylo zaznamenáno celkem 21 dopravních nehod, ke kterým vyjížděli policisté. 

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje k 11 dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce a dvě lehce. K pěti událostem došlo na Českolipsku, čtyři havárie byly hlášeny z Liberecka a po jedné nehodě bylo zaznamenáno na Jablonecku a Semilsku. Mezi nejčastější příčiny karambolů patřil v pěti případech nesprávný způsob jízdy a ve třech případech nepřiměřená rychlost. Dvě havárie byly zařazeny do kategorie událostí blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 385 000 korun. Alkohol nebyl zjištěn ani u jednoho z řidičů, kteří havarovali.
Během soboty bylo oznámeno 6 dopravních nehod, ke kterým vyjížděli policisté. Jedna osoba přitom utrpěla těžké zranění a dvě byly zraněny lehce. Ke třem událostem došlo na Českolipsku, dvě se staly na Jablonecku a jedna na Liberecku. Nejčastějšími příčinami nehod byla ve čtyřech případech nepřiměřená rychlost. Celková škoda byla stanovena na částku 244 000 korun. Alkohol byl zjištěn u dvou řidičů, kteří havarovali.
V průběhu neděle byly zaznamenány 4 dopravní nehody, při kterých byla jedna osoba zraněna těžce a jedna lehce. Všechny čtyři události se staly na Liberecku a příčinami byl ve dvou případech nesprávný způsob jízdy, jednou nepřiměřená rychlost a jednou nedání přednosti v jízdě. Celková škoda byla vyčíslena na částku 405 000 korun. Alkohol nebyl zjištěn ani u jednoho z řidičů, kteří havarovali.

por. Petr Kmínek
28. 4. 2014

vytisknout  e-mailem