Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Cyklista utrpěl při pádu těžké zranění. 

Minulý týden se v lounském okrese odehrálo 31 dopravních nehod, ke kterým vyjížděli policisté. Jeden člověk při nich utrpěl těžké zranění (cyklista - viz níže), dalších 11 osob bylo zraněno lehce. Celková škoda byla vyčíslena na 1 229 000 Kč. Z uvedeného počtu se 12 dopravních nehod událo o víkendu. Právě v pátek se při pádu z kola vážně zranil starší cyklista, 8 lidí utrpělo lehčí újmu na zdraví. Hmotná škoda činí 475 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti, střet se zvěří.

V pátek, 14. srpna, kolem 20. hodiny jel po cyklostezce v lounské ulici Benátky starší muž (44. ročník) na jízdním kole. Ve směru od Loun na Dobroměřice spadl z bicyklu na zem, přičemž se ještě střetl s chodcem. Utrpěl těžké zranění hlavy a rychlou záchrannou službou byl přepraven do nemocnice. Cyklista neměl na hlavě ochrannou přilbu. Okolnosti a příčiny této nehody jsou nyní v šetření dopravních policistů.   

Další vážná nehoda se udála 16. srpna, kolem 12. 25 hodin, na silnici I/27 u Nové Hospody. Ve směru Rakovník - Žatec se řidička (82. ročník) na rovném úseku komunikace plně nevěnovala řízení a a vozidlem zn. VW Golf vyjela vpravo mimo komunikaci do silničního příkopu, kde levou přední částí narazila do stromu. Při nehodě utrpěla sama řidička lehčí újmu na zdraví a její, stejně starý, spolujezdec, který nebyl připoután, byl se zraněním letecky přepraven do nemocnice. Podle předběžných informací by jeho zranění neměla být vážná.  Nehoda je v šetření dopravní policie.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 17. srpna 2015

vytisknout  e-mailem