Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehodovost

O víkendu se na Chebsku bouralo 

V pátek a o víkendu došlo na silnicích chebského regionu ke čtyřem dopravním nehodám s celkovou způsobenou škodou ve výši 305 100 korun. Při dopravních nehodách utrpěla jedna osoba lehké zranění, jedna osoba těžké zranění a jedna osoba na místě dopravní nehody utrpěla zatím blíže nespecifikované zranění, kterému na místě podlehla. V jednom případě byl viníkem dopravní nehody řidič, který před jízdou požil alkoholické nápoje.

Dne 17. dubna 2010 v brzkých ranních hodinách řídila třiatřicetiletá řidička osobní vozidlo zn. Opel Corsa směrem od Aše na Cheb, kdy před Frant. Lázněmi po projetí pravotočivé zatáčky nezvládla na rovném úseku řízení, s vozidlem vjela vpravo mimo vozovku, kde narazila do dopravních značek a následně do stromů. Řidička utrpěla těžké zranění s dobou léčení cca 3 měsíce. U řidičky byl proveden odběr krve ke zjištění alkoholu v krvi. Policejním šetřením bylo dále zjištěno, že vozidlo zn. Opel Corsa bylo opatřené namontovanými registračními značkami, které na toto vozidlo nepatří. Dále řidička u sebe neměla žádné doklady potřebné k řízení vozidla.

Dne 18. dubna 2010 půl hodiny po půlnoci řídil třicetiletý řidič osobní vozidlo zn. Audi A6 směrem od Střížova na Pomezí. Při projíždění táhlé levotočivé zatáčky nedodržel bezpečnostní vzdálenost od předním jedoucího vozidla zn. Peugeot 307 a zezadu do tohoto vozidla narazil. Vlivem nárazu bylo vozidlo zn. Peugeot 307 odhozeno vpravo mimo vozovku, kde havarovalo. Řidič vozidla zn. Audi A6 pokračoval ještě několik set metrů směrem na Pomezí a na mostě přes přehradu Skalka zůstal havarovaný uprostřed vozovky. Řidič si přesedl na místo spolujezdce a předstíral, že řidič z místa nehody utekl. Řidička s vozidla zn. Peugeot utrpěla lehké zranění a byla sanitou převezena k dalšímu ošetření do nemocnice v Chebu. Policejním šetřením bylo prokázáno, že vozidlo zn. Audi A6 řídil třicetiletý muž ze Sokolova, u kterého byla naměřena hodnota 2,05 promile alkoholu v dechu. Dále bylo zjištěno, že není držitelem řidičského oprávnění a má uložen zákaz činnosti, zákaz řízení všech motorových vozidel do roku 2014. Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky a přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

Dne 18. dubna 2010 mezi půl druhou a půl třetí hodinou odpolední řídil 79ti letý cizinec malý motocykl zn. Peugeot směrem od obce Slapany na Svatý Kříž, kdy z dosud nezjištěných příčin v levotočivé zatáčce havaroval mimo vozovku. Řidič utrpěl zatím blíže nespecifikované zranění, kterému na místě podlehl. Přesnou příčinu úmrtí určí nařízená soudní pitva.


 

vytisknout  e-mailem