Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle došlo k 30 dopravním nehodám, při kterých bylo 7 osob zraněno lehce a celková škoda přesáhla 1 milión korun. 

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje k 12 dopravním nehodám, které si vyžádaly tři lehká zranění. K pěti událostem došlo na Českolipsku, po třech bylo hlášeno na Semilsku a Liberecku a jedna se stala na Jablonecku. Mezi nejčastější příčiny nehod patřil v šesti případech nesprávný způsob jízdy a pět událostí bylo zařazeno do kategorie nehod blíže neurčených. Alkohol byl u řidičů, kteří havarovali, zjištěn v jednom případě a celková škoda byla stanovena na částku 378 000 korun.
V sobotu policisté zaznamenali osm dopravních nehod, při kterých byly tři osoby zraněny lehce. . Ke třem událostem došlo na Českolipsku a Liberecku, po jedné bylo zaznamenáno ze Semilska a Jablonecka. Nejčastějšími příčinami nehod byl ve čtyřech případech nesprávný způsob jízdy a ve třech případech nepřiměřená rychlost.
Celková škoda byla stanovena na částku 328 000 korun.
Během neděle bylo oznámeno 10 dopravních nehod, ke kterým vyjížděli policisté. Při nich byla jedna osoba zraněna lehce. K šesti událostem došlo na Českolipsku, tři byly hlášeny z Liberecka a jedna z Jablonecka. Příčinami byly ve třech případech nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost. Další tři nehody byly zařazeny do kategorie nehod blíže neurčených. V jednom případě byl u havarujícího řidiče zjištěn alkohol.
Celková škoda byla vyčíslena na částku 312 000 korun.
 

por. Petr Kmínek
18. 3. 2014

vytisknout  e-mailem