Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle vyjížděli policisté celkem ke třiceti dopravním nehodám, při kterých bylo zraněno třináct osob a hmotná škoda byla vyčíslena na částku 1 450 000 korun. 

V pátek došlo na území Libereckého kraje k jedenácti dopravním nehodám, při kterých byly čtyři osoby zraněny lehce. Mezi nejčastější příčiny nehod patřil ve čtyřech případech nesprávný způsob jízdy a po dvou událostech bylo nedání přednosti v jízdě a nepřiměřená rychlost. Tři události byly zařazeny do kategorie příčin blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 464 000 korun.
Z řidičů, kteří havarovali, byl jeden pod vlivem alkoholu.
V sobotu policisté zaznamenali třináct dopravních nehod, při kterých bylo sedm osob zraněno lehce. Příčinami dopravních karambolů byl v osmi případech nesprávný způsob jízdy, ve třech případech nepřiměřená rychlost a jednou nedání přednosti v jízdě. Jedna událost byla zařazena do kategorie příčin blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 681 000 korun.
Ve čtyřech případech byl u havarujícího řidiče zjištěn alkohol.
Během neděle se stalo šest dopravních nehod, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. Příčinami nehod byl ve třech případech nesprávný způsob jízdy, dvakrát se jednalo o nepřiměřenou rychlost a jedna událost byla zařazena do kategorie příčin blíže neurčených. Celková škoda byla vyčíslena na částku 305 000 korun.
Alkohol byl zjištěn u jednoho z řidičů, kteří bourali.
 

por. Petr Kmínek
14. 7. 2014

vytisknout  e-mailem