Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehodovost

Přerovsko - v jednom případě došlo k těžkému zranění, u dalších dopravních nehod sehrál roli alkohol, nepozornost a vlétnutý hmyz 

Včera kolem půl šesté večer došlo na silnici III. třídy mezi obcemi Tučín a Pavlovice k dopravní nehodě s těžkým zraněním.  Třiačtyřicetiletý řidič jel na mopedu Jawa Babeta od Tučína na Pavlovice. V levotočivé zatáčce vjel z dosud nezjištěných příčin do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím osobním vozidlem Hyundai Accent, které řídil řidič (1992). Při dopravní nehodě utrpěl řidič mopedu těžké zranění a byl letecky transportován do FN v Olomouci. Doba léčení nebyla dosud stanovena. Řidič vozidla Hyundai zraněn nebyl. Alkohol u řidiče mopedu nebyl nezjišťován vzhledem k jeho zranění, nařízen odběr krve v nemocnici. U řidiče Hyundai byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Na mopedu byla škoda vyčíslena na 5 tisíc korun, na vozidle Hyundai na 30 tisíc korun. Příčina dopravní nehody a míra zavinění jsou předmětem dalšího šetření.
Včera kolem půl šesté ráno došlo na křižovatce ulic Želátovská - Gen. Janouška k dopravní nehodě. Pětatřicetiletá řidička jela vozidlem Š-Felicia od ulice Gen. Janouška směrem k ulici Želatovská. Na uvedené křižovatce nedala přednost v jízdě motocyklu Malaguti,  jedoucímu po hlavní komunikaci směrem od ulice Želátovská k ulici tř. 17. listopadu. Levou přední částí auta narazila do motocyklu, který řídil třiatřicetiletý řidič. Ten byl sražen na zem. Řidička z místa dopravní nehody ujela, aniž by na místě zastavila. Na místo přivolané policejní hlídce se podařilo řidičku v krátkém čase vypátrat v Přerově. Řidička se podrobila dechové zkoušce, která byla pozitivní a bylo jí naměřeno 1,75 promile alkoholu v dechu. Opakovanou dechovou zkouškou jí policisté naměřili 2,07 promile alkoholu v dechu. Navíc u sebe neměla řidičský průkaz. Další jízda jí byla zakázána. Během dopravní nehody nikdo zraněn nebyl. Na Š-Felicii byla škoda vyčíslena na 10 tisíc korun, na motocyklu na 30 tisíc korun. Pětatřicetiletá řidička je nyní podezřelá z přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což jí hrozí trest odnětí svobody v rozmezí od šesti měsíců do tří let,  peněžitý trest nebo zákaz činnosti. Věc je i nadále v šetření.  
 
 
Včera kolem půl jedenácté dopoledne došlo u Polomi k dopravní nehodě. 19 letý řidič jel osobním vozidle Fiat Stillo od Bělotína na Polom. Po sjetí do pravého odbočovacího pruhu na Polom a následnému vracení se do pravého průběžného pruhu ve směru na Nový Jičín, se plně nevěnoval řízení a levou přední částí auta narazil do pravé boční části nákladního vozidla VW Crafter. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob  nedošlo. Na místě zasahovali hasiči HZS Hranice z důvodu úniku provozních kapalin na vozovku. Na Fiatu byla škoda vyčíslena na 50 tisíc, na VW na 90 tisíc korun. Řidiči Fiatu byla uložena bloková pokuta ve výši 1 500 Kč.
 
 
 
Dne 1.6.2011 kolem 13:05 hodin došlo v Přerově na ulici Bří Hovůrkových k dopravní nehodě. Řidič (1959) jel vozidlem Š-Felicia od ulice 9. května. Na přímém úseku vozovky se plně nevěnoval řízení vozidla, protože mu do vozidla vlétl hmyz a pravým předním rohem auta narazil do levého zadního rohu vozidla Dacia, které bylo zaparkované u pravého okraje silnice. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, ke zranění osob nedošlo. Škoda na Š-Felicii je 20 tisíc korun, na Dacii 90 tisíc korun. 

2.6.2011

por. Mgr. Irena Urbánková

vytisknout  e-mailem