Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Minulý týden si nehody vyžádaly jedno těžké zranění. 

Minulý týden vyjížděli policisté lounského okresu k 24 dopravním nehodám. Jedna osoba při nich byla těžce zraněna (viz níže), dalších pět utrpělo lehčí újmu na zdraví. Celková škoda byla odhadnuta na 1 460 000 Kč. Z uvedeného počtu se 11 nehod událo o víkendu. Právě při těchto nehodách utrpěl jeden člověk těžké zranění, další čtyři lidé vyvázli se zraněním lehkým. Hmotná škoda činí 1 115 000 Kč. Příčiny: nesprávný způsob jízdy, střety se zvěří, nepřiměřená rychlost, nedání přednosti.

Dopravní nehoda, při níž byl vážně zraněn mladý muž, se odehrála v neděli navečer na silnici II. třídy č. 226 na Podbořansku. Řidič (95. ročník) osobního vozidla zn. BMW jel ve směru od obce Lužec na Vroutek, když při průjezdu pravotočivou zatáčkou nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem, vlastnostem vozidla, povětrnostním podmínkám (déšť, mokro) a dopravně technickému stavu pozemní komunikace. Uvedl vůz do smyku, vjel do protisměru a následně mimo komunikaci, kde narazil do silničního příkopu. Odtud se auto odrazilo, několikrát se přetočilo přes střechu a zastavilo se v poli na kolech. Řidič utrpěl při nehodě lehčí zranění a na vyšetření do nemocnice byl převezen vozidlem zdravotnické záchranné služby. Jeho spolujezdec (96. ročník) dopadl hůře. S vážnou újmou na zdraví byl převezen do ústecké nemocnice, kde byl hospitalizován. Ani jeden z účastníků této dopravní nehody nebyl, podle prvotních informací, připoután bezpečnostním pásem. U řidiče zmíněného vozidla policisté zjistili pozitivní test na jiné návykové látky. Nehoda je v dalším šetření dopravní policie.

Povětrnostní podmínky se v neděli odpoledne podepsaly na zvýšeném počtu dopravních nehod. Kromě výše uvedené havárie na Podbořansku vyjížděli policisté k další nehodě vozidla poblíž obce Libčeves. Ta se udála kolem čtvrté hodiny odpoledne. Řidička (76. ročník) osobního automobilu zn. Škoda Octavia jela ve směru od Želkovic na Libčeves a v zatáčce dostala na mokrém povrchu vozovky smyk. S vozidlem se převrátila na bok a skončila v silničním příkopu. Ona a spolucestující dítě (školního věku) utrpěly při nehodě lehčí újmu na zdraví a byly převezeny na ošetření do nemocnice. Alkohol u řidičky nezjištěn. I tuto nehodu šetří dopravní policie.

Další dopravní nehody, které se naštěstí obešly bez zranění, se odehrály v neděli odpoledne na Podbořansku. V obci Petrohrad se střetla dvě osobní vozidla - BMW a Škoda Rapid a u Očihova, v prudké zatáčce došlo k nehodě mezi osobními vozidly zn. Citroen a Ford. Ve večerních hodinách vyjížděli policisté k obci Vroutek, kde ve směru na obec Kryry srazil řidič motorového vozidla zn. Audi dvě srny.

Policisté upozorňují řidiče, že s nadcházejícím nepříznivým počasím budou stále častěji mokré či namrzlé vozovky a motoristé by tak na tuto situaci měli být připraveni a řízení motorového vozidla tomu přizpůsobit.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 3. října 2016

 

   

vytisknout  e-mailem