Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Tragický týden na silnicích Lounska. 

Šestatřicátý týden tohoto roku vyhasly při celkem 22 dopravních nehodách na silnicích lounského okresu tři lidské životy (více zde). Další jedna osoba utrpěla těžká zranění a 10 lidí vyvázlo s lehčí újmou na zdraví. Hmotná škoda byla vyčíslena na 1 592 000 Kč. Z uvedeného počtu se 7 nehod se třemi lehce zraněnými událo o víkendu. Škoda činila 111 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, střety se zvěří, nepřiměřená rychlost a nedání přednosti.

Pondělní nehoda v Žatci 

Dne 12. září, krátce po 7. hodině ráno, došlo k dopravní nehodě čtyř motorových vozidel v Plzeňské ulici v Žatci. Řidička osobního automobilu zn. Opel Meriva (72. ročník) jela ve směru od Plzně na Most, plně se nevěnovala řízení a s vozidlem vjela do protisměru. Přední částí se zde střetla s levou boční částí protijedoucího nákladního automobilu Volvo s návěsem. Dále řidička pokračovala v jízdě, přičemž narazila do dalších protijedoucích vozidel zn. Peugeot Boxer a Nissan Almera. Naštěstí se tato nehoda obešla jen s lehčími zraněnými řidičky opelu a řidiče nissanu (79. ročník) se spolujezdkyní. Alkohol policisté nezjistili u žádného z řidičů. Nehodu šetří dopravní policisté.

Řídil i přes vyslovený zákaz  

Sdělení podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání si ve zkráceném přípravném řízení vykoledoval 23letý mladík z Podbořanska. Přestože má rozhodnutím Městského úřadu Podbořany vysloven zákaz řízení od 22. 9. 2015 na dobu 14 měsíců, usedl za volant motorového vozidla zn. Peugeot a řídil jej. Pokud bude odsouzen, hrozí mu podle trestního zákoníku až tříleté odnětí svobody.

nprap. Jaromíra Střelcová
Louny, 13. září 2016

vytisknout  e-mailem