Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Během pondělí a úterý došlo na silnicích Libereckého kraje k devatenácti dopravním nehodám, při kterých bylo devět osob zraněno.  

Během pondělí vyjížděli policisté k jedenácti dopravním nehodám, při kterých bylo sedm osob zraněno lehce. K pěti haváriím došlo na Liberecku, ke třem na Semilsku, dvě se staly na Českolipsku a jedna na Jablonecku. Nejčastějšími příčinami dopravních nehod byl v pěti případech nesprávný způsob jízdy, dvakrát se jednalo o nepřiměřenou rychlost a nedání přednosti v jízdě a dvě události byly zařazeny do kategorie příčin blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 581 000 korun.
 Vliv alkoholu nebyl zjištěn ani u jednoho z řidičů, kteří bourali.
V úterý se stalo osm dopravních nehod, při kterých dvě osoby utrpěly lehká zranění. Po třech událostech bylo hlášeno z Českolipska a Jablonecka a po jedné z Liberecka a Semilska. Příčinami nehod byl ve čtyřech případech nesprávný způsob jízdy a po jedné nepřiměřená rychlost a nesprávné předjíždění. Dvě události byly zařazeny do kategorie příčin blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 309 000 korun.
Jeden z řidičů, který havaroval, byl pod vlivem alkoholu.
 

por. Petr Kmínek
16. 7. 2014

vytisknout  e-mailem