Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Dopravní nehodovost

Opět alkohol za volantem 

Velikonoční svátky přinesly jak radost, tak také starost. O tom by mohlo vyprávět několik řidičů, kteří o velikonočním víkendu strávili na silnici z důvodu dopravní nehody více času. Našli se i opilci.
     Čtyřiatřicetiletý řidič z Lomnice jedoucí ve směru od Sokolova na Cheb nedodržel na rovném úseku dostatečnou bezpečnostní vzdálenost za vozidlem jedoucím před ním a když  před ním jedoucí řidič musel zastavit, tak do něj zezadu narazil. No není divu, že správně nereagoval. Policisté mu totiž při šetření nehody naměřili 1,23 promile alkoholu v dechu. Ke zranění osob naštěstí nedošlo a celková škoda byla 65 000 Kč.
     Policisté se o víkendu nezastavili, neboť neslušných a opilých řidičů se našlo víc. Z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky je nyní podezřelý také devatenáctiletý řidič z Kraslic, který naboural na místní komunikaci ulice Svatavská.   Do cesty mu zde vběhla kočka a řidič ve snaze zabránit střetu strhnul řízení a narazil do oplocení. Řidič pak z místa dopravní nehody odešel, aniž by splnil povinnosti účastníka po dopravní nehodě. Policisté ho však vypátrali a při dechové zkoušce mu naměřili 1,31 promile alkoholu v dechu. Nyní má co vysvětlovat.

vytisknout  e-mailem