Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle došlo ke 14 dopravním nehodám, při kterých jedna osoba zemřela a dvě osoby byly zraněny lehce. Hmotná škoda byla vyčíslena na částku 465 000 korun. 

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje k 8 dopravním nehodám, které si vyžádaly jedno lehké zranění. Ke čtyřem událostem došlo na Českolipsku, dvě byly zaznamenány na Liberecku a po jedné bylo hlášeno z Jablonecka a Semilska.
Mezi nejčastější příčiny nehod patřil v pěti případech nesprávný způsob jízdy a celková škoda byla stanovena na částku 289 000 korun.
V sobotu policisté zaznamenali čtyři dopravní nehody, které se obešly bez zranění osob. Ke dvěma událostem došlo na Liberecku a po jedné bylo zaznamenáno z Českolipska a Jablonecka. Nejčastějšími příčinami nehod byl ve třech případech opět nesprávný způsob jízdy.
Celková škoda byla stanovena na částku 123 000 korun.
Během neděle byly oznámeny pouze dvě dopravní nehody a to na Jablonecku, která si vyžádala lehké zranění. Na Semilsku se stala tragická dopravní nehoda, při které zemřel motocyklista, který havaroval krátce po půl čtvrté odpoledne v Jilemnici v ulici Žižkova. Příčinami byla nepřiměřená rychlost a nesprávný způsob jízdy. Celková škoda byla vyčíslena na částku 53 000 korun.
Alkohol u řidičů, kteří během pátku a víkendu havarovali, nebyl zjištěn ani v jednom případě.

por. Petr Kmínek
7. 4. 2014

vytisknout  e-mailem