Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Minulý týden byly těžce zraněny dvě osoby 

Minulý týden vyjížděli policisté lounského okresu celkem k 16 dopravním nehodám. Dvě osoby byly při nich těžce zraněny a dalších deset jich utrpělo lehčí újmu na zdraví. Škoda byla vyčíslena na 1 464 tisíc korun. O víkendu se z uvedeného počtu odehrálo 8 dopravních nehod, při kterých byl těžce zraněn jeden člověk a pět lidí utrpělo zranění lehká. Hmotná škoda byla odhadnuta na 770 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost.

K dopravní nehodě, při které byl těžce zraněn 62letý cyklista, došlo v sobotu dopoledne v Rakovnické ulici v Lounech. K jeho střetu s osobním vozidlem zn. Ford Focus došlo poté, co 29letý řidič tohoto vozidla, jedoucí od centra Loun na obec Cítoliby, nedal cyklistovi přednost při vjíždění na tamní kruhový objezd. Při této nehodě byl cyklista těžce zraněn. Utrpěl zlomeninu krčku ruky pravého ramene s dobou léčení 4 - 6 týdnů. Alkohol byl u obou účastníků dopravní nehody vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Nehoda je dále v šetření policistů. 

K dopravní nehodě, kde svou roli sehrál alkohol, vyjížděli policisté v neděli večer na silnici č. 22936 ve směru od Senkova na obec Zbrašín. V těchto místech havaroval s motocyklem zn. Suzuki Intruder 800 31letý řidič. Při průjezdu levotočivou zatáčkou, v táhlém klesání, nepřizpůsobil rychlost jízdy vlastnostem vozidla, dále svým schopnostem a vjel vpravo mimo komunikaci, kde přední částí narazil do betonové propusti. Při nehodě utrpěl lehčí újmu na zdraví a byl převezen do mostecké nemocnice. Provedená dechová zkouška vykázala 1, 56 promile alkoholu v dechu řidiče. Způsobená škoda byla odhadnuta na 82 tisíc korun. I na této nehodě policisté dále pracují.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 5. října 2010

  

vytisknout  e-mailem