Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehodovost

KARLOVARSKÝ KRAJ – Alkohol a zranění 

Pětačtyřicetiletý cizinec trvale žijící v Jičíně, řídil vozidlo Škoda Forman v Karlových Varech po ulici Vítězná 2. července kolem půl páté ráno. Po zastavení hlídkou, byla u řidiče provedena opakovaná dechová zkouška, při které policisté muži naměřili 1,25, 1.51 a 1.28 promile alkoholu v dechu.
 
Před desátou hodinou dopolední řídila jednadvacetiletá řidička vozidlo VW Polo po silnici ve směru na Prahu. Nedodržela bezpečnostní vzdálenost za před ní jedoucím vozidlem Škoda osmaosmdesátileté řidičky, která jela také ve směru na Prahu. Následkem toho došlo ke střetu vozidel. Při nehodě došlo k těžkému zranění seniorky a k lehkému zranění jednadvacetileté řidičky a jejího spolujezdce. Všichni byli převezeni do Karlovarské krajské nemocnice. Škoda na vozidlech byla předběžně odhadnuta na částku 105 tisíc korun.
 
Krátce po půlnoci řídil jednačtyřicetiletý muž z Perninku osobní vozidlo Škoda směru na obec Stružná, ačkoliv si byl vědom, že je ve stavu vylučujícím způsobilost řídit osobní motorové vozidlo, kdy tento stav si přivodil požitím alkoholického nápoje. Při průjezdu levotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost profilu komunikace, vyjel mimo komunikaci do silničního příkopu, kde s vozidlem zůstal stát. Při opakované dechové zkoušce bylo řidiči naměřeno 1,63 a 1,67 promile alkoholu. Policisté muži zadrželi řidičský průkaz a zakázali další jízdu.
 
Chebští policisté zahájili úkony trestního řízení ve věci spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky, kterého se dopustil dvacetiletý muž z Velké Hleďsebe. Mladík byl 3. července 2011 kolem čtvrté hodiny ranní zastaven a kontrolován v Mariánských Lázních, když řídil vozidlo Honda Civic. Policisté u muže provedli opakovanou dechovou zkoušku, při které řidiči naměřili 1,15 a 1,10 promile alkoholu.
 
Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinů těžké ublížení na zdraví z nedbalosti a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Z těchto přečinů je podezřelý devětadvacetiletý muž ze Staré Vody, který 3. července 2011 kolem jedné hodiny ranní a to i přes skutečnost, že tak konat nesměl, neboť měl opatřením z rozhodnutí Městského úřadu Mariánské Lázně vysloven zákaz řízení všech vozidel a nevlastní řidičské oprávnění. Muž i přesto řídil motorové osobní vozidlo Peugeot v obci Aš po ulici Hlavní. Před kruhovým objezdem nepřizpůsobil rychlost stavu a povaze vozovky a narazil do obezdění kruhového objezdu. Při nehodě utrpěl lehké zranění, spolujedoucí devětadvacetiletá dívka utrpěla těžké zranění a další dva spolujezdci byli letecky transportováni do FN v Plzni. Policisté zjistili, že registrační značky na vozidle nepatři na havarované vozidlo a u řidiče byla provedena pozitivní zkouška na návykové látky.
 
por. Ing. Bc. Pavel Valenta
3.07.2011

vytisknout  e-mailem