Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Dopravní nehodovost

Prostějovsko - 2 x chodec, jednou cyklista. 

Včera krátce před druhou hodinou odpoledne došlo na ulici Plumlovské k dopravní nehodě s účastí chodce. Podle prvotního šetření bylo zjištěno, že 35letý řidič vozidla Renault Megane, který jel ulicí Plumlovskou v Prostějově, při vyjíždění z kruhové křižovatky, zřejmě nedal přednost 77 letému chodci, jdoucímu po přechodu pro chodce a srazil ho. Podle prvotních informací se mělo jednat o lehké zranění, přesná doba léčení nebyla zatím stanovena. Alkohol byl na místě vyloučen dechovou zkouškou, hmotná škoda byla vyčíslena na 1 tisíc korun. Okolnosti nehody jsou nadále v šetření.
 
K další nehodě , tentokrát s účastí cyklisty, došlo kolem třetí hodiny odpoledne na silnici ve směru od Olšan u Prostějova na Prostějov (silnici vedoucí souběžně s R/46). Z prvotního šetření vyplývá, že 68letou řidičku vozidla Ford Ka po projetí křižovatkou Smržice-Dubany pravděpodobně oslnilo slunce a narazila do 56 letého cyklisty, který jel před ní. Ten po nárazu spadl na zem. Sanitním vozem byl převezen do nemocnice na ošetření, podle prvotních informací se mělo jednat o lehké zranění, s přesně neustanovenou dobou léčení. Alkohol byl u obou účastníků vyloučen dechovou zkouškou,. Hmotná škoda byla vyčíslena na 12 tisíc korun. Policisté nehodu nadále šetří. 
 
Lehké zranění si vyžádala dopravní nehoda s účastí chodce, ke které došlo včera kolem třičtvrtě na osm večer. 17 letého chodce, který přecházel po přechodu pro chodce na ulici Wolkerově v Prostějově, srazil zatím nezjištěný řidič s neustanoveným vozidlem a z místa nehody ujel, aniž by zastavil. Jiným řidičem byl zraněný mladík převezen do nemocnice na ošetření. Podle lékařské zprávy utrpěl mladík lehké zranění, doba léčení nebyla přesně stanovena. Alkohol byl u chodce vyloučen dechovou zkouškou, u řidiče nezjištěného vozidla, vzhledem k jeho ujetí, nebyl zjišťován. Policisté nehodu šetří a po řidiči a vozidle pátrají.
 
Policisté DI Prostějov přivítají jakékoliv informace, které by vedly k objasnění nehody. Občané je mohou sdělit na kterékoliv policejní služebně, případně na bezplatnou telefonní linku 158. Za spolupráci děkujeme.

 

por. Mgr. Irena Urbánková

7.1.2014

vytisknout  e-mailem