Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie kraje Vysočina

Policie České republiky – KŘP kraje Vysočina

Dopravní nehodovost

PELHŘIMOVSKO: O prodlouženém víkendu sedm kolizí  

Během prodlouženého víkendu vyjížděli policisté skupiny dopravních nehod k sedmi kolizím, které si vyžádaly dvě lehká zranění a hmotnou škodu ve výši téměř 380 tisíc korun. V několika případech řidiči nepřizpůsobili rychlost jízdy svým schopnostem a stavu vozovky, ke kolizi došlo při couvání s vozidlem, řidiči havarovali při nedání přednosti v jízdě.
 
V pátek 28. září po šestnácté hodině jel řidič motocyklu Kawasaki Ninja ulicí Pražská v Humpolci ve směru od obce Želiv. Na křižovatce nedal přednost zprava jedoucímu vozidlu Škoda Octavia a došlo ke střetu. Po nárazu byl motocykl odmrštěn na osobní automobil Opal Astra, který stál v křižovatce a dával přednost v jízdě. Dechová zkouška u řidičů byla negativní. Při nehodě utrpěl lehké zranění řidič motocyklu. Hmotná škoda byla odhadnuta na 80 tisíc korun.
 
V sobotu před půlnocí jel řidič nákladní soupravy po silnici I/19 ve směru od Lejčkova na obec Obrataň. Při projíždění pravotočivé zatáčky nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem. S vozidlem dostal smyk, který nezvládl a havaroval mimo komunikaci. Ke zranění osob nedošlo. Hmotná škoda byla odhadnuta na 67 tisíc korun.
 
V neděli v podvečer se stala dopravní nehoda na Počátecku. Řidič vozidla Fiat Brava jel od obce Horní Cerekev směrem na Horní Ves. V Horní Vsi na křižovatce odbočoval směrem k fotbalovému hřišti. Nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména svým schopnostem a s vozidlem dostal smyk, který nezvládl a narazil do drátěného oplocení fotbalového hřiště. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou. U řidiče policisté zjistili, že není držitelem příslušného řidičského oprávnění. Způsobená škoda byla vyčíslena na 50 tisíc korun. Okolnosti dopravní nehody dále prošetřují policisté ze skupiny dopravních nehod.
 
Další nedělní nehoda se stala také ve večerních hodinách v Humpolci. Řidička osobního vozidla VW Golf jela od obce Želiv směrem do centra Humpolce. Na ulici Na Kasárnách z důvodu mikrospánku vyjela s vozidlem mimo pozemní komunikaci na chodník, kde čelně narazila do sloupu veřejného osvětlení. Řidička se s vozidlem vrátila na silnici, kde řízení opět nezvládla a znovu vyjela mimo pozemní komunikaci a opět čelně narazil do sloupu veřejného osvětlení. Ke zranění nedošlo. Dechová zkouška u řidičky byla negativní. Hmotná škoda na vozidle a poškozených sloupech veřejného osvětlení byla vyčíslena na 60 tisíc korun. 


por. Bc. Hana Kotková, komisař
1. října 2012

vytisknout  e-mailem