Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle došlo v Libereckém kraji k 25 dopravním nehodám, při kterých bylo pět osob zraněno lehce a hmotná škoda byla vyčíslena na částku 550 000 korun. Ani u jednoho z havarujicích řidičů nebyl zjištěn alkohol.  

     Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje k 12 dopravním nehodám, při kterých byly tři osoby zraněny lehce. K sedmi událostem došlo na Liberecku, tři byly hlášeny z Českolipska a dvě z Jablonecka. Mezi nejčastější příčiny nehod patřil v osmi případech nesprávný způsob jízdy a tři havárie byly zařazeny do kategorie nehod blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 235 000 korun.
     V sobotu bylo oznámeno 8 dopravních nehod, ke kterým vyjížděli policisté. Jedna osoba přitom utrpěla lehké zranění. Ke čtyřem událostem došlo na Českolipsku, dvě se staly na Liberecku a po jedné bylo hlášeno z Jablonecka a Semilska. Příčinami karambolů byl ve dvou případech nesprávný způsob jízdy a nepřiměřená rychlost a tři události byly zařazeny do kategorie nehod blíže neurčených. Celková škoda byla stanovena na částku 185 000 korun.
     V průběhu neděle bylo zaznamenáno 5 dopravním nehod, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. K dvěma událostem došlo na Jablonecku a po jedné bylo zaznamenáno na Liberecku, Českolipsku a Semilsku. Mezi nejčastější příčiny nehod patřil ve třech případech nesprávný způsob jízdy. Celková škoda byla vyčíslena na částku 130 000 korun.

por. Petr Kmínek
14. 4. 2014

vytisknout  e-mailem