Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost

LOUNY - Úmrtí na R7 a tři těžká zranění. 

Osmadvacátý týden letošního roku se podepsal do statistik dopravní nehodovosti v lounském okrese černým písmem. Při 17 dopravních nehodách bohužel jeden člověk zemřel (více zde), tři lidé utrpěli těžká zranění a další čtyři lehčí újmu na zdraví. Celková škoda byla odhadnuta na 1 309 000 Kč. Z tohoto počtu se 7 nehod odehrálo o víkendu. Jedno těžké zranění si vyžádala havárie motorkáře. Hmotná škoda činí 123 000 Kč. Nejčastější příčiny: nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti a nepřiměřená rychlost.

Kromě havárie motocyklu, která si vyžádala těžké zranění mladého řidiče, se všechny vážné nehody z minulého týdne, včetně té se smrtelným zraněním, odehrály na nebezpečné rychlostní silnici I/7.

Hned začátkem týdne, v úterý, 9. července, kolem půl dvanácté dopoledne, bourala na R7 tři osobní vozidla. K nehodě došlo u odbočky na obec Smolnici poté, co řidič felicie s přívěsem, jedoucí od Prahy na Chomutov, nepřizpůsobil rychlost jízdy svým schopnostem a vlastnostem vozidla, nestačil včas zareagovat na situaci před sebou a naboural do vozidla Peugeot 107. Jeho řidič stál u středové čáry ve stejném směru a chtěl odbočit vlevo na Smolnici, přičemž dával přednost protijedoucím vozidlům. Přední částí naboural řidič felicie do zadní části peugeotu, který byl nárazem odmrštěn do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucím automobilem zn. Ford Mustang. Při této dopravní nehodě byli zraněni všichni účastníci včetně dvou spolujezdců. U dvou zraněných se jednalo o těžší újmu na zdraví. Alkohol byl u všech tří řidičů vyloučen provedenou dechovou zkouškou. Přesné okolnosti této dopravní nehody jsou nyní předmětem dalšího šetření lounských policistů.

Tragická nehoda na R7 se odehrála ve čtvrtek večer. Zemřel při ní starší řidič renaultu, který narazil do svahu v silničním příkopu (více zde).

Další těžké zranění utrpěl minulý týden při dopravní nehodě 30letý motorkář se strojem Suzuki 750. V neděli, po 16. hodině, havaroval v průmyslové zóně na křižovatce ulic Na Horizontu a Průmyslová v Lounech. Z dosud nezjištěných příčin sjel do travnatého příkopu a dále na živičný chodník, kde s motocyklem upadl na pravý bok. Přitom si způsobil těžké zranění dolní končetiny. Letecky byl přepraven do nemocnice. Následnou lustrací policisté zjistili, že motocyklista není vlastníkem řidičské skupiny A. Tato nehoda je v dalším šetření lounských policistů.

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 15. července 2013

   

 

vytisknout  e-mailem