Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle došlo na silnicích Libereckého kraje ke 24 dopravním nehodám, při kterých bylo 7 osob zraněno. Celková škoda byla vyčíslena na částku 669 000 korun.  

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje k devíti dopravním nehodám, při kterých nebyl nikdo zraněn. Čtyři havárie se staly na Českolipsku, po dvou událostech bylo hlášeno z Jablonecka a Liberecka a jedna havárie se stala na Semilsku. Nejčastějšími příčinami nehod byl ve třech případech nesprávný způsob jízdy a tři nehody byly zařazeny do kategorie příčin blíže neurčených. Ve dvou případech se jednalo o nepřiměřenou rychlost a jednou šlo o nedání přednosti v jízdě. Celková škoda byla stanovena na částku 115 000 korun.
V sobotu byly oznámeny čtyři dopravní nehody, při kterých byly dvě osoby zraněny lehce. Dvě havárie byly hlášeny z Českolipska a dvě z Jablonecka. Nejčastějšími příčinami nehod byla ve třech případech nepřiměřená rychlost a jednou se jednalo o nesprávný způsob jízdy. Z řidičů, kteří havarovali, byl jeden pod vlivem alkoholu.
Celková škoda byla stanovena na částku 59 000 korun.
Během neděle policisté zaznamenali jedenáct dopravních nehod, při kterých bylo pět osob zraněno lehce. Pět havárií se stalo na Liberecku, tři na Semilsku, dvě na Českolipsku a k jedné došlo na Jablonecku. Nejčastějšími příčinami nehod byla v devíti případech nepřiměřená rychlost a po jedné nesprávné předjíždění a nesprávný způsob jízdy. Celková škoda byla vyčíslena na částku 495 000 korun.
Ve dvou případech byl u havarujícího řidiče zjištěn alkohol.

por. Petr Kmínek
19. 5. 2014

vytisknout  e-mailem