Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Dopravní nehodovost

KRAJ - Od pátku do neděle došlo na území Libereckého kraje celkem k 15 dopravním nehodám, které byly na policii oznámeny. Počet nehod měl sestupnou tendenci. V pátek jich bylo nahlášeno šest, v sobotu pět a v neděli čyři.  

Během posledního pracovního dne došlo na území Libereckého kraje celkem k 6 dopravním nehodám, které si vyžádaly dvě lehká zranění.
Českolipsko a Liberecko mělo hlášeno po třech dopravních nehodách, ke kterým vyjížděli policisté. Mezi nejčastější příčiny patřily ve dvou případech nesprávný způsob jízdy a stejně tolik věcí bylo zařazeno do kategorie nehod blíže neurčených. Po jedné události nepřiměřená rychlost a nedání přednosti v jízdě. Alkohol u havarujících řidičů nebyl zjištěn ani v jednom případě.
Celková škoda byla stanovena na částku 92 000 korun.
V sobotu bylo oznámeno o jednu dopravní nehodu méně a jedna osoba utrpěla lehké zranění. Na Českolipsku došlo ke čtyřem a na Semilsku k jedné dopravní nehodě, jenž šetřili policisté. V jednom případě šlo o nepřiměřenou rychlost a nesprávný způsob jízdy. Zbylé tři události byly zařazeny do kategorie nehod blíže neurčených. Alkohol u řidiče, který havaroval, byl zjištěn v jednom případě.
Celková škoda byla stanovena na částku 180 000 korun.
Během neděle došlo ke 4 dopravním nehodám, při kterých byla jedna osoba zraněna lehce. Dvě nehody se staly na Liberecku a po jednom karambolu bylo hlášeno z Českolipska a Semilska. I tentokrát byla ve dvou případech zaznamenána jako příčina nepřiměřená rychlost, jednou šlo o nesprávný způsob jízdy a jedna událost byla zařazena do kategorie nehod blíže neurčených. Alkohol u havarujícího řidiče byl zjištěn v jednom případě.
Celková škoda byla vyčíslena na částku 70 000 korun.

por. Petr Kmínek
17. 2. 2014

vytisknout  e-mailem