Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost a dopravní situace na Táborsku za dny 31. 5. – 2. 6. + dnešní aktuální informace

Tábor – Deset dopravních nehod a na třicet uzavírek. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        0 / 10
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                             523 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě
 
O uplynulém víkendu se policisté na Táborsku ani na malou chvilku nezastavili. Vedle povodňové situace řešili deset dopravních nehod. Jednalo se naštěstí pouze o střety či havárie vozidel, které se obešly bez újmy na zdraví či životech osob. Nejčastějšími příčinami byly nepřiměřená rychlost stavu a povaze vozovky a nedání přednosti v jízdě. Souhrnná hmotná škoda dosáhla částky odhadem 523 000 korun.
Vedle zmíněných dopravních nehod se pak policisté společně s ostatními složkami IZS podíleli na řešení povodňové situace na Táborsku. Ve spolupráci se SÚS od sobotního večera částečně omezili či přechodně uzavřeli na třicet úseků silnic, které byly zatopeny vodou, bahnem či kde došlo k pádům stromů na vozovku. Největším problémem bylo uzavření hlavního silničního tahu 1/3 od Plané nad Lužnicí po Soběslav, respektive Klenovice. Od osmé hodiny nedělního dopoledne, až téměř do třetí hodiny odpolední tohoto dne, odkláněli policisté dopravu přes obce Ústrašice a Skalici, při komplikacích na této trase dokonce až přes obec Želeč. V nedělních odpoledních hodinách pak řešili složitou situaci na průjezdu městem Tábor při uzavření Lužnické ulice, tedy komunikace, která odváděla dopravu od opravou uzavřeného náměstí Fr. Křižíka v centru města.
Díky maximálnímu úsilí s nasazení všech dostupných sil a prostředků se podařilo kritickou situaci, kdy prioritou bylo umožnění průjezdu zasahujícím složkám IZS, nejen v Táboře, ale i dalších, povodní postižených míst okresu, zvládnout.
V současné chvíli (09:00 hod.) je situace relativně stabilizovaná. Hlavní silniční tahy jsou plně průjezdné. Částečně omezený či dočasně uzavřený je provoz již pouze na osmi místech okresu, a to na silnicích druhých a třetích tříd. Jedná se pouze o lokální omezení, která jsou objízdná po místních komunikacích. Jediným závažnějším omezením je uzavření místních komunikací v povodí řeky Lužnice na Bechyňsku a silnice na hrázi Obecního rybníku v katastru Mladé Vožice, ve směru na obec Janov.   
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
3. června 2013  
 
 

vytisknout  e-mailem