Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Karlovarský kraj název

Policie České republiky – KŘP Karlovarského kraje

Dopravní nehodovost Cheb

Nehody za první měsíc letošního roku 

Za první měsíc letošního roku došlo na silnicích chebského regionu ke 44 dopravním nehodám, což je o 6 dopravních nehod méně než v loňském roce ve stejném období. Celková hmotná škoda se vyšplhala do výše 22.395.000,- Kč. Při dopravních nehodách nebyl nikdo usmrcen. Tři osoby utrpěly těžké zranění a 10 osob bylo zraněno lehce. Nejvíce dopravních nehod se odehrálo v obci a to celkem 31 nehod, ke 13 dopravním nehodám pak došlo mimo obec.

Z celkového počtu dopravních nehod jich 43 zavinili řidiči osobního motorového vozidla, jeden chodec dítě. Pod vlivem alkoholu dopravní nehodu zavinili celkem dva řidiči motorového vozidla. Dvanáct řidičů z místa dopravní nehody ujelo.

Graf dopravních nehod

Nejčastější příčinou dopravních nehod byl nesprávný způsob jízdy (celkem 23 nehod), dále nepřiměřená rychlost (celkem 14 nehod) nedání přednosti v jízdě (celkem 6 nehod). Nejčastěji docházelo na Chebsku k dopravním nehodám v pátek (13 nehod), následuje pondělí a sobota (po 8 nehodách), neděle (6 nehod), středa (4 nehod), čtvrtek (3 nehod) a nejméně nehod se pak stalo v úterý (2 nehody). 

V 10 případech byla srážka se zaparkovaným nebo odstaveným vozidlem, ve 4 případech byla srážka s chodcem, z toho bylo jedno dítě.

Na teritoriu města Cheb bylo zaznamenáno 23 dopravních nehod, na teritoriu Mar. Lázní bylo zjištěno 10 dopravních nehod, na teritoriu Frant. Lázní pak 3 nehody, na teritoriu Aše bylo zaznamenáno 6 nehod, na teritoriu Lázně Kynžvart byla zjištěna 1 nehoda a na teritoriu Plesné také 1 dopravní nehoda.

vytisknout  e-mailem