Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Dopravní nehodovost na Lounsku

LOUNY - Nepřipoutaná spolujezdkyně zemřela na následky zranění 

V minulém týdnu vyjížděli dopravní policisté lounského okresu celkem k 16 dopravním nehodám. Bohužel jedna osoba při nich zahynula, dalších třináct utrpělo lehčí újmu na zdraví. Celková škoda byla odhadnuta na 948 000 Kč. Z uvedeného počtu se 7 nehod odehrálo o víkendu. Bylo při nich celkem osm lidí lehce zraněných, a právě v pátek večer zahynula při jedné dopravní nehodě starší žena. Škoda činí 580 tisíc korun. Nejčastější příčiny: nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy.

Tragická dopravní nehoda, při níž zbytečně zemřela 67letá žena z Lounska, se odehrála v pátek, krátce před devátou hodinou večer, na silnici I. třídy u obce Hořenec. Ve směru od Libčevsi na Most dostala 35letá řidička osobního vozu zn. Ford Fusion z dosud nezjištěných příčin smyk. Stalo se tak na rovném úseku vozovky poté, co projela levotočivou zatáčku. Vozidlo se stalo neovladatelné a vjelo do protisměru, kde se čelně střetlo s osobním automobilem zn. Opel Astra, které řídil třicetiletý šofér. Při nehodě byla těžce zraněna jeho spolujezdkyně, která byla opakovaně resuscitována a následně převezena do mostecké nemocnice. Krátce po převozu však následkům mnohačetných zranění podlehla. Oba řidiči utrpěli lehčí zranění. Provedená dechová zkouška byla u obou negativní. Hmotná škoda byla vyčíslena na celkem 180 tisíc korun. Nehodu dále vyšetřují kriminalisté. Právě na této nehodě se ukázalo, jak je nezbytně nutné a důležité používat bezpečnostní pásy. Spolujezdkyně řidiče vozidla zn. Opel Astra nebyla připoutaná a právě to, ji stálo život. Oba řidiči zádržné systémy použili a z nehody vyvázli jen s lehkými zraněnými.

Policistě důrazně upozorňují všechny cestující v motorových vozidlech na povinnost používat bezpečnostní pásy. Hlavně v tomto počasí, kdy jsou silnice mnohdy namrzlé a zasněžené může snadno dojít k nepředvídatelné dopravní nehodě. Sami cestující tak mohou následky nehody na zdraví minimalizovat tím, že budou dodržovat bezpečnostní předpisy. Policisté se v nadcházejícím období na tuto povinnost zaměří a při dopravních kontrolách bude použití bezpečnostních pásů prioritou. Za porušení této povinnosti budou policisté udělovat daleko přísnější pokuty.   

nprap. Jaromíra Střelcová

Louny, 29. listopadu 2010

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem