Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Dopravní nehodovost na okrese Praha venkov - Západ

PRAHA VENKOV - ZÁPAD - Jednoho z řidičů převezl do nemocnice vrtulník 

K první dopravní nehodě došlo dne 24.3.2016 v půl páté ráno do obce Solopisky, kde zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy sedmapadesátiletý řidič osobního vozidla zn. SUZUKI VITARA a s vozidlem vjel mimo komunikaci a narazil do pletivového oplocení. Po nehodě z místa vycouval a odjel.
Na místo byli přivoláni dopravní policisté, kteří si všimli, že kolem nich projelo vozidlo SUZUKI, kterému chyběla přední registrační značka, kdy tato se nacházela na místě nehody. Policisté se rozjeli za vozidlem, které následně zastavili. Řidiči byla provedena dechová zkouška s pozitivním výsledkem 1,37 promile alkoholu v dechu. Na místě mu byl zadržen řidičský průkaz a v nejbližších dnech mu bude sděleno obvinění z přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky, za který mu hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až tři léta.


 

K další nehodě vyjížděli dopravní policisté dne 27.3.2016 ve 20:00 hodin do katastru obce Řitka, kde jednadvacetiletý řidič motocyklu HONDA XLR 125 R zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy a se svým osmnáctiletým spolujezdcem vjel mimo vozovku do silničního příkopu. Řidič byl s těžším zraněním převezen vrtulníkem do nemocnice, kde mu byla také odebrána krev ke zjištění, zda před jízdou nepožil alkohol či jiné návykové látky, na jejíž výsledky policisté zatím čekají. Spolujezdec byl převezen k ošetření RZS.


 

por. Bc. Jana Dětská
tisková mluvčí
P ČR Praha venkov – ZÁPAD
29. března 2016

vytisknout  e-mailem