Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Strakonicku od začátku roku

Strakonice - Dopravní policisté řeší čtyři dopravní nehody.  

Od začátku roku dopravní policisté vyjížděli celkem k deseti dopravním nehodám. Čtyři z nich byly řešeny na euroformulář, u dvou dopravních nehod je viník neznámý a další čtyři dopravní nehody řeší dopravní policisté, neboť zde přesáhla škoda částku 100 000 korun nebo došlo ke zranění osob či poškození majetku třetí osobě.
V evidenci dopravních nehod  jsou tedy od začátku letošního roku zapsány čtyři nehody, při nichž tři lidé utrpěli lehké zranění a hmotná škoda je odhadována na 315 000 korun. U všech těchto nehod byla hlavní příčina nepřiměřená rychlost.
     První hlásná dopravní nehoda se stala 2. ledna 2010 ve Vodňanech, kde řidič na namrzlé vozovce vjel do protisměru, kde narazil do protijedoucího vozidla. Řidič v protijedoucím vozidle utrpěl lehké zranění. Zbývající oznámené tři nehody se staly dne 6. ledna 2010. 
Hned ráno v 05:30 hod. vyjížděli dopravní policisté do ulice Tovární ve Strakonicích, kde nezjištěný řidič srazil chodce (mladého muže), který šel po chodníku. Chodec utrpěl lehké zranění. Řidič z místa dopravní nehody odjel. Dopravní  policisté, kteří nehodu vyšetřují, se obracejí na veřejnost a žádají svědky uvedené dopravní nehody, aby se přihlásili na Policii ČR v Plánkově ulici nebo volali tel. linku 158.
Ve stejný den se u Zlešic čelně střetla dvě osobní vozidla. Nehoda si vyžádala jedno lehké zranění. Hmotná škoda na vozidlech se vyšplhala na 250 000 korun.
Čtvrtá řešená nehoda byla oznámena v Libějovicích, kdy řidička narazila do sloupu telefonního vedení. Tato nehoda se obešla bez zranění.

vytisknout  e-mailem