Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 10. 2. 2010

Tábor - Policisté hledají svědky dopravní nehody. (Hl. schr. 974238116.) 

Celkový počet hlásných dopravních nehod          : 1
Počet LZ / TZ / US osob                                              : 0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                             : 70 000,- Kč
Nejčastější příčiny dopravních nehod                    : nesprávný způsob jízdy
 
            Uvedenou hlásnou dopravní nehodou byla kolize nákladního a osobního vozidla, ke které došlo krátce po půl osmé hodině ranní dne 10. 2. 2010 před kruhovým objezdem na hlavním silničním tahu 1/3 na průjezdu městem Tábor v blízkosti obchodního domu Tesco. Řidič nákladního vozidla, jedoucí ve směru od Prahy na České Budějovice, zde při přejíždění z levého do pravého jízdního pruhu zřejmě přehlédl osobní vozidlo tovární značky Mitsubishi Lancer, které jelo v souběžném směru, a vytlačil jej na svodidla. Tím došlo k poškození osobního automobilu i svodidel s celkovou škodou ve výši 70 000 korun. Řidič nákladního vozidla na místě nezastavil a pokračoval v další jízdě. Policisté tímto žádají každého, kdo by mohl k uvedené dopravní nehodě poskytnout další informace, zejména pak informace k identifikaci nákladního vozidla, aby tak učinil na táborském dopravním inspektorátu na adrese Soběslavská 2763 Tábor, telefon 974238111, případně na lince 158. Děkujeme.
 
            Dále policisté asistovali u dalších tří dopravních událostí, a to kolizí vždy dvou osobních vozidel na silnicích v katastru obcí Mlýny, Bechyně a v Táboře na Sídlišti nad Lužnicí. Tyto události nepodléhaly hlásné povinnosti dopravních nehod a byly tak vyřešeny sepsáním europrotokolů.
           
            Rovněž od časných ranních hodin dnešního dne (11. 2. 2010) měli policisté díky nové sněhové nadílce na silnicích Táborska plné ruce práce. Asistovali u havárií dvou nákladních vozidel, a to na silnici mezi obcemi Radenín a Krtov na Chýnovsku a v samotném městě Táboře v Soběslavské ulici. Do sedmé hodiny ranní se oba kamiony podařilo vyprostit a silnice tak byly před ranní špičkou plně průjezdné.  

por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz   11. 2. 2010

vytisknout  e-mailem