Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 10. 7. 2012

Tábor - Tři dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        1 / 2
Počet LZ / TZ / US osob                                              2 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              1 580 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě
 
Hlásnou dopravní nehodou včerejšího dne byl střet nákladního vozidla a traktoru, ke kterému došlo o druhé hodině ranní na hlavním silničním tahu 1/19 na obchvatu města Tábora, na příjezdu od Písku. Kolize si vyžádala zranění obou řidičů, hmotná škoda na vozidlech byla odhadnuta na částku 1 500 000 korun. Na místě zasahovaly všechny složky IZS, vyproštění a odstranění vozidel si vyžádalo částečné omezení provozu na uvedeném hlavním silničním tahu, kdy policisté řídili provoz kyvadlově. Komunikace byla plně zprůjezdněna až po deváté hodině dopolední. Průběh, příčina a míra zavinění nehody jsou předmětem dalšího policejního šetření.
Dále policisté zasahovali u střetu autobusu a osobního vozidla v Petrohradské ulici v Táboře a u kolize motocyklu a osobního vozidla v Sezimově Ústí. Tyto nehody se již obešly bez zranění osob a byly po poskytnutí součinnosti policistů vyřešeny jako nehlásné dopravní nehody sepsáním euroformulářů.   
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
11. července 2012
 

vytisknout  e-mailem