Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 12. 2. 2014

Tábor – Tři dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        2 / 1
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                             125 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                      nepřiměřená rychlost, nesprávný způsob jízdy
 
K první dopravní nehodě včerejšího dne došlo krátce před půl osmou hodinou ranní na silnici v katastru obce Slapy. Řidička osobního automobilu tovární značky Kia neudržela svůj vůz na silnici a sjela do příkopu. K hrozivě vyhlížející nehodě vyjely všechny složky IZS. Řidička však naštěstí nehodu přečkala bez vážnějšího poranění. Hmotná škoda na vozidle byla odhadnuta na částku 70 000 korun.
Dále dopravní policisté vyjížděli k poškození protipovodňové stěny do Hamerské ulice ve Veselí nad Lužnicí. To bylo s největší pravděpodobností způsobeno v nočních hodinách na včerejší den, a to jízdou řidiče vozidla, zřejmě zelené barvy. Ten však nehodu neoznámil a neřešil. Policisté po něm pátrají. Vyzýváme ho tímto, aby se dostavil na nejbližší policejní služebnu a podal ve věci vysvětlení. Stejně tak žádáme každého, kdo by k ustanovení dotčeného řidiče či upřesnění informací k jeho vozidlu mohl poskytnout další informace, aby je předal policistům na telefonním čísle 974 238 250, případně cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.
Poslední nehodou včerejšího dne pak byl střet dvou osobních vozidel v katastru obce Sudoměřice u Bechyně. Obešel se bez zranění, hmotná škoda byla odhadnuta na částku 15 000 korun. Příčinou byl nesprávný způsob jízdy.      
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
13. února 2014  
 

vytisknout  e-mailem