Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 14. 12. 2011 + dnešní ranní informace

Tábor - Čtyři dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        0 / 4
Počet LZ / TZ / US osob                                            0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                            285 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                     nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě
 
Včerejšího dne šetřili táborští policisté čtyři dopravní nehody. Jednalo se o dva střety vždy nákladního a osobního vozidla, kdy k oběma došlo na obchvatu města Tábora a o dvě kolize vždy dvou osobních vozidel, a to ve Veselí nad Lužnicí a v centru města Tábora. Příčinou byl nesprávný způsob jízdy a nedání přednosti v jízdě vozidlu na hlavní komunikaci. Žádná z událostí si nevyžádala újmu na zdraví či životě osob a neznamenala ani významnější omezení provozu na silnicích Táborska. Všechny tyto události byly po poskytnutí součinnosti policistů vyřešeny uložením blokových pokut viníkům a následným sepsáním protokolů.
Krátce po půlnoci na dnešní den, kdy silnice zejména ve vyšších polohách okresu mírně namrzaly, šetřili policisté havárii kamionu, ke které došlo právě z důvodu nepřizpůsobení rychlosti vozidla stavu a povaze vozovky na silnici mezi obcemi Sudoměřice u Tábora a Miličín. Škoda na nákladním vozidle byla odhadnuta na částku 200 000 korun. V ranních hodinách pak policisté vyjížděli k nehodě tří osobních vozidel do Veselí nad Lužnicí a ke střetu osobního vozidla se srnčí zvěří do katastru obce Slapy.
Vzhledem k předpovědi počasí, která slibuje v následujících dnech zejména v nočních a ranních hodinách pokles teplot pod bod mrazu, upozorňují policisté řidiče zvláště na přizpůsobení rychlosti vozidel stavu a povaze vozovky.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
15. prosince 2011
 
 

vytisknout  e-mailem