Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 18. 11. 2013

Tábor – Pozor na chodce! (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        4 / 6
Počet LZ / TZ / US osob                                              2 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              166 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti v jízdě, střet se zvěří
 
Včerejší den byl ve znamení dopravních událostí, kde svou roli sehráli především chodci. Před sedmou hodinou ranní došlo na silnici třetí třídy v katastru obce Meziříčí ke kolizi osobního vozidla s chodkyní. Ta při střetu utrpěla lehké poranění, které si vyžádalo její lékařské ošetření. Obdobně dopadla další chodkyně po kolizi s osobním vozidlem v prostoru křižovatky ulic Vožická a Jesenského v Táboře. K této události došlo po osmé hodině večerní. Žena rovněž skončila v rukou zdravotníků. Další nebezpečné situace se s chodci již naštěstí obešly bez zranění osob. Před desátou hodinou dopolední policisté zasahovali na obchvatu města Tábora v prostoru ulice Soběslavská, kde se na „čtyřpruhu“ mezi vozidly nebezpečně pohybovala další chodkyně. Následně pak policisté vyjížděli na dálnici D3, kde v rozporu se zákonem pochodovali chodci, a to na 102 km u Veselí nad Lužnicí a na 71 km mezi Chotovinami a Meznem.
Na místě je tak upozornit, že i chodci jsou účastníky silničního provozu, a to se všemi zákonem danými oprávněními, tak i povinnostmi. V současné době apelujeme především na otázku viditelnosti chodců, kteří by zejména v ranních a podvečerních hodinách na komunikacích, kde není veřejné osvětlení, měli být vybaveni přinejmenším reflexními prvky, které by zvýšily jejich viditelnost a tím bezpečnost.
 
Vzdálenost - viditelnost
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
19. listopadu 2013  
 

vytisknout  e-mailem