Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 18. 4. 2012

Tábor - Pozor na srnčí zvěř. (Hlasová schránka 974 238 116) 

V průběhu včerejšího dne zasahovali policisté na silnicích Táborska u jedné dopravní nehody, a to střetu dvou osobních vozidel na hlavním silničním tahu 1/3 na obchvatu města Tábora. Kolize se obešla bez újmy na životě či zdraví osob, pouze s hmotnou škodou na vozidlech v souhrnné výši 40 000 korun. Její příčinou byl nesprávný způsob jízdy. Událost tak byla po poskytnutí součinnosti policistů vyřešena jako nehlásná dopravní nehoda sepsáním europrotokolu.
Ve večerních hodinách včerejšího dne pak policisté na hlavním silničním tahu 1/3 u Veselí nad Lužnicí dohledávali ve spolupráci s místním mysliveckým hospodářem vozidlem sraženou srnu. Stejnou problematiku pak v téže lokalitě řešili i dnešního rána, kdy opět došlo ke střetu osobního vozidla se srnčí zvěří. Hmotná škoda na poškozeném vozidle byla v tomto případě odhadnuta na částku 50 000 korun. Uhynulou zvěř si stejně jako předešlého večera převzal myslivecký hospodář.
Policisté proto opětovně nabádají řidiče, aby zejména ve večerních a  v ranních hodinách věnovali této problematice zvýšenou pozornost.    
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
19. dubna 2012
 
 

vytisknout  e-mailem