Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 18. listopadu 2010

Tábor - Tři dopravní události. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        0 / 3
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                             170 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních nehod                         nesprávný způsob jízdy, nedání přednosti, nedodržení bezpečné vzdálenosti
V průběhu včerejšího dne asistovali policisté u tří dopravních událostí. Jednalo se kolizi tří osobních vozidel na pozemní komunikaci vedoucí z Plané nad Lužnicí do Košic, dále pak o kolizi dvou osobních automobilů v Sezimově Ústí I. a následně o srážku rovněž dvou osobních vozidel na silnici I/19 na trase mezi obcemi Tábor a Chýnov. Tyto dopravní události se obešly bez újmy na zdraví osob a vzhledem k tomu, že nesplňovaly oznamovací povinnost hlásné dopravní nehody, byly po poskytnutí součinnosti policie vyřešeny sepsáním europrotokolů.
Policisté upozorňují, že s blížící se zimou a v souvislosti s podzimním počasím může vzniknout zvýšené nebezpečí dopravních nehod. Nabádají řidiče k maximální obezřetnosti, kdy zejména v ranních hodinách již musí předpokládat výskyt námrazy, a to zvláště v lesních úsecích, na mostech, kolem vodních toků či na otevřených, návětrných místech. Je proto důležité připomenout řidičům zimní výbavu vozidel a citlivou nohu na plynovém i brzdovém pedálu.  
 
prap. Bc. Lenka Kozoňová   taorpcr@mvcr.cz
19. listopadu 2010

vytisknout  e-mailem