Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 20. 2. 2013 + dnešní ranní situace

Tábor – Jedenáct událostí, hmotná škoda 1 505 000 korun. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        4 / 7
Počet LZ / TZ / US osob                                              3 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              1 505 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                        nesprávný způsob jízdy, nepřiměřená rychlost, uvízlé kamiony v kopcích
 
Nejvážnějšími nehodami včerejšího dne byly havárie cisterny v obci Mlýna a střet dvou osobních vozidel na hlavním silničním tahu 1/3 na Soběslavsku.
K havárii cisterny -  nákladního vozidla tovární značky Volvo, došlo krátce před devátou hodinou ranní v katastru obce Mlýny. Dle prvotního šetření bylo příčinou nehody nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky. Z převrácené cisterny mimo komunikaci vyteklo na 9 000 litrů mléka. Nehoda se obešla bez zranění osob. Celková hmotná škoda na nákladu a vozidle byla odhadnuta na částku 750 000 korun.    
Ke druhé vážné dopravní nehodě došlo po půl čtvrté hodině odpolední na hlavním silničním tahu 1/3 v blízkosti křižovatky U Sloupu na Soběslavsku. Střetla se zde dvě osobní vozidla, a to Mazda 323 a Toyota Hilux. Dle prvotního šetření řidič mazdy, jedoucí ve směru od Českých Budějovic, přejel náhle do protisměru, kde narazil do boku protijedoucí toyoty. Střet si vyžádal zranění tří osob, které byly po ošetření na místě převezeny do nemocnice. Hmotná škoda na vozidlech dosáhla částky odhadem 380 000 korun. Všechny skutečnosti a přesná příčina uvedené nehody jsou předmětem dalšího šetření policistů.
Od časných ranních hodin dnešního dne (do 09:00 hod.) již policisté řeší čtyři dopravní nehody, a to tři havárie osobních vozidel a jeden střet dvou automobilů. Jedna z havárií si vyžádala zranění osoby. Nejčastější příčinou je opět nepřizpůsobení rychlosti stavu a povaze vozovky. Policisté proto nabádají řidiče k obezřetné jízdě s lehkou nohou na plynovém i brzdovém pedálu.
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
21. února 2013
 

vytisknout  e-mailem