Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 22. 4. 2013

Tábor – Tragická havárie. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Motocyklista - sjetí do příkopu.jpgMotocyklista - sjetí do příkopu.jpg
Krátce před půl šestou hodinou odpolední včerejšího dne vyjížděli dopravní policisté k tragické dopravní nehodě mladého motocyklisty, který havaroval na silnici třetí třídy v katastru obce Planá nad Lužnicí. Při projíždění lesního úseku sjel mimo komunikaci do příkopu. Při pádu z motorky utrpěl poranění, neslučitelná se životem. Příčina, průběh a další okolnosti nehody jsou předmětem následného šetření policistů. Hmotná škoda na motocyklu byla odhadnuta na částku 50 000 korun.
Před jedenáctou hodinou večerní pak byla policistům cestou zdravotnické záchranné služby oznámena další vážná dopravní nehoda, při které mělo osobní vozidlo srazit chodce. K události mělo dle oznamovatele dojít v Bechyni - Zářečí, poblíž domu číslo 501. Na místo vedle zdravotníků okamžitě vyrazila hlídka policistů místního obvodního oddělení, následována táborskými dopravními policisty. Všechny zúčastněné jednotky pečlivě prohledaly uvedené místo, nejbližší okolí a rovněž další místa, která by odpovídala případné chybě v zadání adresy oznamovatelem. Zraněný chodec, ani žádné odpovídající vozidlo, nebylo nalezeno. Stejně tak se nikdo, uvedenými místy projíždějícím posádkám, nepřihlásil. Následným šetřením bylo zjištěno, že oznamovatel volal z jedné z místních telefonních budek. Ani v jejím okolí se k zasahujícím posádkám nikdo nepřihlásil a nebylo nalezeno žádné místo, které by odpovídalo skutkovému ději dopravní nehody. Posádky místo nehody hledaly po dobu minimálně jedné hodiny.
Celou událost policisté nadále šetří a po oznamovateli pátrají. Jakékoliv další informace, které by se vztahovaly k uvedenému oznámení, přivítají na svých služebnách či cestou policejní linky číslo 158. Děkujeme.    
    
por. Mgr. Miroslav Doubek   taorpcr@mvcr.cz
23. dubna 2013
 

vytisknout  e-mailem