Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Dopravní nehodovost na Táborsku za den 24. 2. 2014

Tábor – Další pachatel, který ujel od dopravní nehody. (Hlasová schránka 974 238 116) 

Počet hlásných / nehlásných dopravních nehod        1 / 2
Počet LZ / TZ / US osob                                              0 / 0 / 0
Hmotné škody                                                              65 000 korun
Nejčastější příčiny dopravních událostí                       nesprávný způsob jízdy
 
Hlásnou dopravní nehodou včerejšího dne bylo poškození dopravní značky na parkovišti jednoho ze supermarketů obchodní zóny na jižním okraji města Tábora. To bylo způsobeno nesprávným způsobem jízdy řidiče osobního vozidla. Souhrnná hmotná škoda byla odhadnuta na částku 15 000 korun. Z důvodu způsobení hmotné škody na jiném majetku tzv. další osoby podléhala tato událost hlásné povinnosti dopravní nehody a následnému policejnímu protokolárnímu zpracování.
Dále policisté asistovali u kolize dvou osobních vozidel na Soběslavské ulici v Táboře. Obešla se bez zranění osob, se souhrnnou škodou ve výši 40 000 korun byla následně vyřešena udělením blokové pokuty a následným sepsáním europrotokolu.
Krátce před pátou hodinou odpolední pak bylo policistům nahlášeno poškození zaparkovaného osobního vozidla v Lidické ulici v Táboře. To bylo s největší pravděpodobností způsobeno jízdou jiného automobilu, jehož řidič událost neřešil a z místa nehody ujel. Škoda na poškozeném vozidle byla odhadnuta na částku 10 000 korun. Po pachateli policisté pátrají. Za ujetí od nehody mu ve správním řízení hrozí bloková pokuta do výše 5 000 korun. Nejedná se o ojedinělý případ, naopak, takovéto události šetří policisté téměř denně. Žádáme tímto každého, kdo by byl svědkem takovéhoto jednání řidičů, aby své informace předal policistům na jejich služebnách či cestou policejní linky číslo 158. Chráníte tak i svůj majetek. Děkujeme.  
 
por. Mgr. Miroslav Doubek   ta.pis@pcr.cz
25. února 2014  

vytisknout  e-mailem